Dell EMC PowerStore toonaangevend op het gebied van prestaties en flexibiliteit

Het datalandschap is de afgelopen jaren drastisch veranderd, waarvoor extra aandacht vereist is bij de architectuur en inrichting van IT-omgevingen. De enorme datagroei wordt veroorzaakt door de toename in het gebruik van bedrijfsapplicaties, digitale media, database systemen, analyses, etc. Het is van belang dat de volledige data omgeving hierin meegroeit.

De dataontwikkeling gaat samen met de ontwikkelingen op het gebied van dataopslag. Nieuwe innovatieve IT-oplossingen spelen in op deze noodzaak tot betere dataopslagsystemen. In dat kader lanceerde Dell Technologies op 5 mei Dell EMC PowerStore. Een voornamelijk ‘midrange storage’-oplossing die grote voordelen biedt ten opzichte van de huidige dataopslag in datacenter oplossingen.

Dell EMC PowerStore biedt;

Data

  • een hoge performance met meer dan 7x IOPS en 3 x lagere lantency dan de laatste generatie Unity XT. Dat is mogelijk dankzij het end-to-end NVMe-ontwerp en de ondersteuning voor Storage Class Memory als permanente opslag op basis van de dual port Intel Optane SSD’s;.
  • een ‘always-on inline data reduction’ garantie van maar liefst 4:1;
  • met redundante componenten heeft Dell EMC PowerStore een continue beschikbaarheid van zes ‘negens’ (99,9999 procent);

Intelligent

  • programmering voor ontwikkelaars. Implementatietijden worden aanzienlijk verkort door het gebruik van populaire plug-ins, zoals: VMware (vRO Plugin), Kubernetes (CSI Driver) en Ansible (Ansible Module);
  • ook beschikt het over ingebouwde ‘machine learning’ en automatisering, die apparatuur snel detecteert en systeembronnen optimaliseert;
  • slimme monitoring met realtime prestatiemetingen en tracking van opslaggebruik;

Aanpasbaar

  • flexibele implementatiemodellen om de core, edge en cloud, zonder verstoringen te moderniseren;
  • volledige migraties automatiseren in minder dan tien clicks. Klanten kunnen tevens gebruikmaken van een aantal opties om te migreren vanuit bestaande storage zoals Unity, SC, PS Series, VNX en XtremIO;
  • flexibele architectuur, die gevirtualiseerde hosting van gebruikerstoepassingen direct op het apparaat mogelijk maakt en zorgt voor naadloze integratie met VMware.

Performance en schaling
Dell EMC PowerStore bestaat uit vijf modellen. De 1000, 3000, 5000, 7000 en 9000. Ze hebben elk dezelfde capaciteit. Alle vijf hebben vier processoren maar ze variëren in cores en geheugen.  Alle modellen bieden een end-to-end NVMe SCM, NVMe Flash en SAS Flash oplossing. Het unieke aan de PowerStoreOS is dat het een container-based software architectuur heeft. Dit geeft innovatieve bedrijven met een eigen datacenter omgeving op locatie veel meer mogelijkheden dan voorheen.
Dell EMC PowerStore biedt bij veranderende werklasten; scale up tot 2.8 PBe voor capaciteit en scale out tot 11.3 PBe per cluster voor performance.

 

 

Programmeerbare infrastructuur
PowerStoreOS optimaliseert prestaties, fouttolerantie en beveiliging, door individuele OS-componenten te isoleren als microservices. PowerStoreOS kan rechtstreeks op de PowerStore-hardware worden uitgevoerd  binnen een ingebouwde VMware-hypervisor. Wanneer de beheerder een PowerStoreOS op een VM draait, kunnen apps direct op de array geïmplementeerd worden. Deze nieuwe mogelijkheid heet AppsON en is ideaal geschikt voor data-intensieve workloads in core- of edge-locaties.

 

Interesse in deepdive webinar of een eerste demo?
Wilt u meer technische details weten of zelfs een eerste demo ervaren van de PowerStore? Geef u op voor een technische deepdive webinar of de eerste demo van Dell EMC PowerStore. Samen kijken we uitgebreid naar de technische details, voordelen en alle vragen die u heeft over de nieuwe storage units.

Registreer nu hier