Nieuws

Succesvolle deelname Conferentie Circulaire Economie

Op 3 februari 2020 vond voor de tweede keer de Nationale Conferentie Circulaire Economie plaats in Den Haag. Samen met onze partners SiSo IT Services en Dell Technologies, stond IT creation tijdens de conferentie op het inspiratieplein.

MVI
Op het gebied van duurzaamheid binnen de IT-sector speelt refurbishment momenteel een essentiële rol. Met het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen 2016-2020 heeft de overheid een actieplan ontwikkeld waarbij hardware 100% maatschappelijk ingekocht moet worden.
Veel inkopers, operationele medewerkers en beleidsmakers, werkzaam bij landelijke-  en regionale overheidsinstanties, kwamen daarom ook maar met één doel naar de conferentie; zoveel mogelijk kennis op doen over Circulaire Economie.

Samenwerking
Er kwamen veel bezoekers op de stand, grotendeels vanwege het feit dat refurbishen van IT-apparatuur dé toekomst is. Daarnaast kon men ook een refurbished Ipad winnen.
“Je ziet steeds meer vraag naar refurbishment. Vooral vanwege de lage kosten, de social return of investment en de manier waarop wij een bijdrage kunnen leveren in het verminderen van de CO² uitstoot,” aldus Jurriaan Vilé, Bid Manager bij IT creation. “Met deze beurs hebben wij onze samenwerking met Siso en Dell weer verstevigd. Wij hebben laten zien hoe onze gebundelde krachten de levensduur van IT-apparatuur aanzienlijk kan verlengen.”

Wilt u reageren?

+31 (0) 85 111 0 700