Themas

De eenvoud en schaalbaarheid van hyperconverged 2.0

Medewerkers worden momenteel gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken. Dat heeft niet alleen impact op het netwerk, maar ook op de servers. Het is mogelijk dat de IT-infrastructuur van bedrijven en/of organisaties niet schaalbaar genoeg zijn om deze vorm van werken goed te kunnen ondersteunen. De huidige IT-omgeving sluit dan in meer of mindere mate niet meer aan, waardoor complicaties optreden. In deze situatie is het goed om te kijken hoe dit kan worden ondervangen door een IT omgeving die op individueel niveau makkelijk schaalbaar en te beheren is.

Eerste generatie hyperconverged
Voor het vereenvoudigen van de IT-omgeving werd Hyper Converged Infrastructure (HCI)  ontwikkeld. Juist omdat er behoefte was aan een integratie van ‘hypervisor, compute, networking en storage’ in één oplossing. Het nadeel van de eerste generatie hyperconverged oplossingen was helaas dat ze niet uitgerust waren met een geïntegreerd netwerk met consistente, lage latency en hoge bandbreedte tussen de ‘nodes’. Daarnaast moest zowel ‘computing’ als opslagcapaciteit tegelijk worden geschaald, waardoor er bij het verkrijgen van meer rekenkracht, ook de ‘storage omgeving’ opgeschaald moest worden.

Hyperconverged 2.0
Alle ongemakken van de eerste generatie werden verbeterd waardoor er hyperconverged 2.0  ontstond. Naast het gebruiksgemak, flexibiliteit en een efficiënt datamanagement, werd de  schaalbaarheid verhoogt. Op die manier is het nu mogelijk om de volledige omgeving vanuit één tool te beheren en kan deze per component (compute of storage) worden uitgebreid. Daarnaast kan hyperconverged zowel als HCI en/of als zogenaamde ‘two-layer deployment’ ingezet worden. Hiermee is de hyperconverged 2.0 schaalbaar van vier tot duizend ‘nodes’ met miljoenen IOPS.

Slimme investering
De noodzaak van hyperconverged is afhankelijk van de ontwikkelingen die een bedrijf of organisatie door gaat maken de komende jaren. Dat kunnen ontwikkelingen zijn die geïnitieerd worden, maar ook door onvoorziene ontwikkelingen van buitenaf, zoals bijvoorbeeld nu tijdens de coronacrisis. Met alle ontwikkelingen in het IT-landschap en nieuwe technologieën is het van belang om optimale schaalbaarheid tot uw beschikking te hebben. Met een hyperconverged oplossing blijven uw kosten beheersbaar en het gebruiksgemak hoog. Zo profiteert u van maximale eenvoud, flexibiliteit en efficiëntie die uw organisatie nu en in de toekomst nodig heeft.

Bekijk de mogelijkheden van hyperconverged.

Wilt u reageren?

+31 (0) 85 111 0 700