Post

Kennisevent: De digitale route naar succes

Kennis ophalen, ‘Deep Dive’ sessie of inspiratie opdoen. Voor de aanwezigen was het allemaal mogelijk tijdens het kennisevent ‘De digitale route naar succes.’. Herkenbaar voor de genodigden van het event was de combinatie; kennis opdoen en plezier maken. Belangrijke kenmerken voor de klantevents van IT creation met partner Dell EMC.

De middag startte met een heerlijke lunch in het Kartcentrum van Tim en Tom Coronel in Huizen. Om naar de lunchroom te komen keek men al uit over het indrukwekkende kartparkoers, waar later op de middag gereden zou worden door de aanwezigen. Leuk vooruitzicht! Na de lunch opende gastheer Ruben Cornelissen van IT creation de kennissessies.

 

 

Toekomst modulaire infrastructuur

De kennissessies begonnen met een verdieping in servers en over de toekomst van modulaire IT infrastructuur door Martijn Groothuis van Dell EMC. Martijn gaf een kijkje in de mogelijkheden van bijvoorbeeld een PowerEdge server MX7000 chassis met flexibele modules. Ook werd het misverstand besproken van een hoge investering die hierbij zou komen kijken, wat leidde tot veel enthousiasme onder de aanwezigen.

 

 

How to win with data qualification

Raymond Delorme (Dell EMC) nam het stokje over om de aanwezigen te verrassen over storage keuzes. Hierbij werd er gekeken naar de keuze voor bijvoorbeeld Hyper Converged, traditioneel of beide opstellingen. Er werd ook gekeken naar de keuze voor scale up of scale out? Daarbij biedt bij scale out VxFlex de mogelijkheden van HCI en traditioneel in één oplossing, zoals Raymond het beschrijft als ‘het best bewaarde geheim’. Dit geheim werd door de IT’ers in de zaal met grote interesse ontvangen.

 

 

Wat kan containerization voor ons betekenen?

Om te beginnen even een break met bittergarnituur! In de twee voorgaande sessies werd op IT infrastructuur niveau gekeken naar servers en storage oplossingen. De derde kennissessie ging over Cloud, containers en VMware, gegeven door Erik Zandboer. Niet elke cloud is hetzelfde en dat werd al gauw duidelijk. Erik gaf inzicht in de Multi Cloud en liet zien wat een container is en wat het verschil is met een VM. Containers op VM’s? Ook dat kan. Deze inzichten zette de aanwezigen aan het denken.

 

 

Digitalisering op de kartbaan

Bij de introductie van de sessie door Tim Coronel werd er gewezen op het feit dat een goede IT infrastructuur van essentieel belang is voor de toekomst en dat we niet moeten vergeten waarom het draait. De toepassing van digitalisering moet een verbetering zijn voor de bedrijfspositie in de markt en een betere klantervaring opleveren. En dat was wat Tim perfect duidelijk maakte voor Coronel Kartracing. Door middel van het toepassen van sensoren, applicaties en digitale systemen op de elektrische karts, ontstaat een unieke en betere klantervaring. Dit zorgt ervoor dat ze voorop lopen in de markt en hun succes kunnen nastreven.

 

 

Ervaar het zelf maar

Met een volle rugtas aan kennis, inzichten en inspiratie was het nu echt tijd voor de ‘Fun-factor’ door zelf te gaan karten. Er werden tijden gereden voor de kwalificatie en de beste rijders streden in een echte race om de plaatsen 1, 2 en 3 van de dag. Terwijl er werd gereden op de kartbaan, konden degene die niet aan het rijden waren genieten van een heerlijke BBQ met drankjes. Met een lege maag ging de bezoeker niet naar huis en er werd ook nog druk gesproken over de opgedane informatie uit de kennissessies. Na de prijsuitreiking kon iedereen weer veilig naar huis.

 

 

Meer weten?

Bent u niet geweest en wilt u wel meer weten over de inhoud van de kennissessies en de toepassing voor de IT infrastructuur? Bel IT creation via 085-1110750 en vraag naar Technisch pre-sales specialist Dave Noya of stuur een e-mail naar dave.noya@itcreation.nl.

Heeft u vragen of wilt u reageren op deze blog?

06-12345678