Themas

Review Video Conferencing Monitor – U3223QZ – Dell UltraSharp 32 4K Teams Certified

Het wordt steeds meer gebruikelijk om een nieuwe werkwijze te accepteren. Thuiswerken, videobellen en multitasken op een single device zijn meer regel dan uitzondering. De IT werkplek groeit daarin mee. Dat is terug te zien in de innovaties van laptops, monitoren, clients en toebehoren. Met wat Dell beweert de “meest intelligente webcam in een 31,5-inch 4K-monitor voor videoconferenties” te zijn, is de U3223QZ ook gebaseerd op de nieuwe ‘IPS Black’-technologie van LG. In deze review, als eerste in Nederland, nemen we deze monitor verder onder de loep. Is deze monitor goed genoeg voor uw nieuwe werkplek?

U3223QZ-1

Eerste indruk

In het algemeen zien wij van IT creation dat de U-serie (UltraSharp) en de C-serie (conference) qua ontwikkeling steeds meer naar elkaar toe groeien. Een hoge beeld kwaliteit met de specifieke functionaliteiten om snel en goed te kunnen videobellen.

Het is een 31,5” monitor, iets wat voor kantooromgevingen niet gebruikelijk is, maar voor thuiswerken een betere ‘fit’ heeft. De grote van het scherm zorgt ervoor dat er geen twee schermen nodig zijn en dit geeft tijdens het videobellen een betere weergave van de andere personen op het scherm.

Het mogen duidelijk zijn dat de camera significant aanwezig is. Het is geen weggewerkt cameraatje, zoals bij laptops, maar ook geen add-on camera die men zelf op de monitor moet plaatsen. Deze 4k camera is netjes geïntegreerd, aanwezig, maar ook van hoge kwaliteit.

Design

De U3223QZ monitor lijkt qua ontwerp op een all-in-one monitor/pc. Dit komt mede door de goed geïntegreerde kwalitatieve camera in combinatie met de soundbar aan de bovenkant. Het meer vierkant ogende scherm en de grootte hiervan vinden wij ideale voor een thuiswerkplek.

De zijkanten hebben een mooi slank ontwerp en de overgang van soundbar naar het LED scherm is vlekkeloos.

Is er ook iets op aan te merken qua ontwerp?

Ja, het is een robuust en aanwezig beeldscherm voor wat betreft zijn omvang. Gezien de functionaliteiten mag men daarover eigenlijk niet klagen.

U3223QZ-2

Specificaties

Het scherm is dus officieel 31,5” groot en biedt een IPS-paneel met een resolutie van 3840 x 2160, oftewel 4K. Met een G2G-responstijd van 5 ms ( in snelle modus), een 2000:1 contrast (verdubbeling dan meeste IPS schermen), 400 cd/m2 helderheid, 1.07b kleurdiepte en een breed kleurengamma van 100 % sRGB en 98% DCI-P3, is het een zeer kwalitatief beeldscherm, waar menig collega jaloers van wordt.

En dat is niet geheel onterecht. Wanneer men dit beeldscherm naast elk willekeurig hedendaags beeldscherm plaatst om de helderheid, scherpte, kleurechtheid te vergelijken, dan ‘knalt’ deze monitor er echt uit.

Het beeldscherm heeft een HDR 400-certificering, wat de laagste VESA standaard is, maar nog altijd een minimaal prestatieniveau aangeeft. Dell’s “ComfortView” low blue light-technologie is ook geïntegreerd.

Een hele gebruiksvriendelijke ontwikkeling die door Dell op dit soort nieuwe monitoren wordt toegepast is een USB-C-hub (90 W stroomvoorziening). Dit is een mooie combinatie met een RJ45 Ethernet-verbinding, ingebouwde KVM-functionaliteit, Picture In Picture (PiP) en Picture by Picture (PbP). Hiermee kunt u verbinding maken met twee pc-bronnen en schakelt de Auto KVM naadloos over naar de tweede aangesloten pc. Gebruik KVM (toetsenbord, video en muis) om beide pc’s met één muis en toetsenbord te bedienen.

U3223QZ-3

Teams functionaliteit

Deze Dell UltraSharp 32 4K Video Conferencing monitor is Teams Certified. En daarbij horen ‘fysieke’ sneltoetsen op de monitor. Waar deze bij de C3422WE monitor nog heel zichtbaar waren, zijn die bij de U3223QZ heel chique verwerkt en komen naar voren zodra een vinger in de buurt komt linksonder in het scherm.

Heel stijlvol, al verdwijnt de functionaliteit wel heel erg snel zodra de hand niet voor de knoppen wordt gehouden. Voor het gebruik had het fijn geweest als deze iets langer in beeld blijven.

Video specificaties

De monitor bevat een 4K HDR Sony STARVIS™ CMOS-sensor. Om de visuele helderheid te verbeteren, heeft het scherm functies zoals automatische scherpstelling met AI auto framing, lichtaanpassingen, ‘Digital Overlap HDR’ en 3D/2D-videoruisonderdrukking. Video is mogelijk met 4K 30fps of 1080p 30/60 fps en dat is niet niks!

U3223QZ-4

Geïntegreerde dual-array echo-onderdrukkingsmicrofoons en twee 14W-luidsprekers geven voor zowel uzelf als voor de ontvanger een prima geluidskwaliteit. Als u het geluid wat harder zet, dan kan menig persoon meeluisteren aan de andere kant van de kamer. Voor muziek tijdens het werken is het wel erg fijn om deze soundbar te hebben. Mooi geluid. Dell Express Sign-in detecteert wanneer u in de buurt bent en waarmee u zich aanmeldt via Windows Hello.

De camera is ook verstelbaar met een kanteling van 0-20°, evenals het gezichtsveld aan te passen tot 65°, 78°, 90°. En dat is wel wat men mag verwachten, maar toch altijd ten goede komt van het gebruiksgemak.

Voor het voeren van videogesprekken en snel multitasken is deze monitor dan ook zeker geschikt.

Connectiviteit

Ingangen kent deze UltraSharp monitor genoeg! Specifiek voor video connectiviteit en een snel aan te sluiten werkplek. Alle aansluitingen zijn aanwezig en dat is goed voor het gebruikersgemak.

  • 1x DisplayPort 1.4 (met DSC)
  • 1x DisplayPort-uitgang (voor daisy chaining)
  • 1x HDMI 2.0
  • 1x USB type-C (DP Alt-modus met DSC, 90W stroomvoorziening)
  • 1 x USB- C data upstream 10Gbps
  • 4x USB 3.2 poorten
  • 1x RJ45 Ethernet
  • 1x USB 3.2 met snelladen
  • 1x USB-C (alleen data geen video, 10Gbps, 15W stroomvoorziening)
  • Een hoofdtelefoon/microfoon combo-aansluiting

U3223QZ-5

Conclusie

Eerder mochten wij de C3422WE curved reviewen. Daar waren wij bij IT creation toen aangenaam over verrast. Ook voor deze U3223QZ 4K Teams Certified monitor geldt; er is bijzonder weinig om kritiek op te uiten anders dan dat het een robuust maar toch ook stijlvolle monitor is.

Het beeld, het geluid en de camera zijn echt heel goed. Het werkt daarmee gewoon heel prettig voor Teams meetings en daar is het voor bedoeld.

In de ideale situatie is het wel een echte thuiswerk monitor. De geluksfactor van medewerkers gaat daarmee echt op vooruit. Voor op kantoor is het afhankelijk van de functie en de ruimte waarin mensen werken. Wanneer men met bijvoorbeeld 10+ collega’s in één ruimte werken, wordt gebruik gemaakt van een koptelefoon. Dat maakt de soundbar integratie overbodig op die manier.

Het feit dat deze 31,5” monitor 4K opneemt en weergeeft, is next level en is daardoor een geliefd exemplaar onder werknemers.

U3223QZ-6

Meer weten?

Bekijk een impressie van de U3223QZ hier. Wilt u meer weten over het maken van een keuze voor de beste monitor? Of wat de prijs is van deze zakelijke hoge kwaliteit video monitor van Dell? Neem contact op en wij helpen u graag met keuzeadvies als Titanium Partner van Dell Technologies.

Monitor keuzeadvies

Wilt u meer weten over de C3422WE curved monitor? Bekijk dan de review.

Review C3422WE curved monitor

Wilt u reageren?

+31 (0) 85 111 0 700