Themas

Review nieuwe Dell Latitude 7520 zakelijke laptop

Dell biedt in het zakelijke segment meerdere laptopseries.  Bijvoorbeeld; Precision- (workstation), XPS- (high-end) of Rugged- (robuust) laptops. De Latitude serie wordt vooral zakelijk het meest gekocht door bedrijven en organisaties voor hun medewerkers. Binnen de Latitude laptop serie zijn er verschillende niveaus: 3000 (budget), 5000 (meest voorkomend), 7000 (premium) en de 9000 serie (exclusief). In de 7000 serie is er nu een nieuw model gelanceerd; de 7520. Voor wie is dit model interessant om te kopen? Dat beschrijven we in deze korte review over deze laptop.

Lancering in 7000 serie

Waarom is dit model gelanceerd? De 7000 serie is een premium reeks onder de Dell Latitude laptops. En kende tot voor kort nog geen 15” model. De reeks staat voornamelijk bekend om zijn 2-in-1 modellen van 12”, 13” en 14”. Dat er nu een 15” model is uitgebracht, is daarmee verklaarbaar. De 7000 serie kenmerkt zich volgens Dell als ‘Licht en dun Ultrabook™ met superieure prestaties en eersteklas functies’. We zijn benieuwd of we dat ook terug zien in de uitvoering en specificaties bij de 7520.

Design

We kunnen bij de 7000 serie uitgaan van een mooi design. En dat klopt ook. Het heeft een carbon fiber look, dunne behuizing en voelt niet als een zware laptop. Daarbij heeft het 15” model een compacte behuizing (omranding). Het mousepad is bij het ontwerpen vrij groot aangebracht. Bij andere designs van laptops zien we dat dit tegenwoordig gebruikelijk is. Voor eindgebruikers, die waarde hechten aan een mooi stijlvol design en op zoek zijn naar een Dell 15” laptop, is de 7520 zeker een aanrader. Deze laptop in dit segment is ook beschikbaar met aluminium behuizing in plaats van carbon fiber look.

Specificaties

Van een premium laptop mag ook verwacht worden dat het qua specificaties goed zit. Zoals gebruikelijk biedt Dell de mogelijkheid het één en ander aan specificaties te configureren. Dat is fijn om aan speciale wensen van eindgebruikers te voldoen.

De 7520 heeft standaard functies als gezichtsherkenning, fingerprint, microfoon met noice canceling en adaptive brightness. Zowel aan de linker als rechter kant zit een USB-C poort, wat ook handig is bij het opladen. Voor het snel opladen maakt het gebruik van Express Charge. Ook beschikt de laptop over premium luidsprekers van Realtek®.

Deze zakelijke laptop is beschikbaar met de nieuwste 11e generatie Intel i5 of i7 processor. Er kan gekozen worden voor een SSD met 256GB, 512GB of zelfs 1TB aan opslagcapaciteit. Standaard heeft het model 16GB geheugen, maar 8GB of 32 GB is ook mogelijk bij het configureren. Verder heeft het twee USB poorten en een HDMI poort. Wat ontbreekt is een numpad en een LAN poort. Dat laatste heeft te maken met het dunne design, waardoor dat niet mogelijk is.

Optioneel kan er bijvoorbeeld nog gekozen worden voor WWAN 4G. De laptop is uitgerust met Bluetooth 5.1.

Dell Optimizer

Ook deze 7520 premium laptop is uitgerust met het door Dell ontwikkelde Dell Optimizer. Een AI software tool, die op de achtergrond bepaalde functies automatisch optimaliseert. Zoals het gebruik van geluid, beeld, accuduur en processor. Het programma leert de gebruiker kennen en past daar de prestaties automatisch op aan voor de volgende keren dat er bepaalde applicaties gebruikt worden; tot maximaal vijf applicaties tegelijk. Normaal doet een laptop dat op basis van vraag naar prestaties op het moment. Nu wordt het vooraf al herkend.

7520 vs 5520 of 7320

Eerlijk is eerlijk. Bij het maken van een keuze voor eindgebruikers moeten we ook kijken wat het verschil is met andere beschikbare modellen. Daarbij kijken we naar een andere 15” Latitude laptop; de 5520 en we kijken naar de 7320, het kleinere 13” broertje van de 7520.

Wat opvalt is dat heel veel functies van de nieuwe 7520 ook terug komen bij de 5520. Het belangrijkste verschil is echt het design, waarbij dat ook smaak is. De 7520 is dunner, lichter en echt wel premium qua ontwerp. Qua specificaties ontloopt het elkaar dus nauwelijks. USB-C opladen links en rechts is wel handig en bij de 7520 kun je kiezen voor een 1TB SSD, wat niet kan bij de 5520. Het numpad en een LAN poort is daarin tegen niet aanwezig bij de 7520 en wel bij de 5520.

Wat is het verschil met de 7320 behalve het 13″formaat? Vrij weinig, maar door een kleinere laptop zijn enkele opties niet mogelijk bij de 13” variant.  Zo biedt de 7520 de gezichtsherkenning en fingerprint en de optie voor WWAN 4GB, wat de 7320 niet kan bieden.

Conclusie

Als we een eindgebruiker adviseren dan zijn we altijd open en eerlijk over de keuzes en mogelijkheden. En dat zijn we ook bij deze review. De 7520 is zeker een welkome aanvulling op de 7000 serie. Maar wanneer kiest een eindgebruiker voor deze zakelijke laptop en wanneer niet?

Wij komen tot de conclusie dat de keuze voor deze laptop voornamelijk in design zit. Meestal wordt een numpad bij een 15” laptop gevraagd. De 7520 heeft dat niet en de 5520 wel. Wanneer design de boventoon voert bij het maken van een keuze is de 7520 een goede optie. Als de prijs-kwaliteit verhouding belangrijker is, dan lijkt ons de 5520 een betere aankoop.

De mogelijkheid van 1 TB SSD is wel een verschil, maar hoe vaak komt deze vereiste voor? Dell biedt standaard al veel ‘features’ in de 7000 serie en dat is wel fijn bij de 7520. Ook zien wij dat design/uitstraling bij eindgebruikers een belangrijkere variabel wordt bij het kiezen van een zakelijke laptop. Bijvoorbeeld in een zoektocht naar een vergelijkbaar model van een Macbook Pro, zonder de zware specificaties.

Meer weten?

Alle specificaties van de 7520 leest u hier. Wilt u meer weten over de te maken keuzes bij het configureren? Of wat de prijs is van deze nieuwe zakelijke laptop van Dell? Neem contact op en wij helpen u graag met keuzeadvies als Titanium Partner van Dell Technologies.

Meer over:

Dell laptop series

Laptopkeuze advies

 

Wilt u reageren?

+31 (0) 85 111 0 700