Themas

Review Dell C3422WE Curved Microsoft Teams Certified monitor

De ideale (thuis)werkplek vereist steeds meer functionaliteiten. Daarvoor is in de loop der jaren steeds meer randapparatuur ontwikkeld en wordt het bureau steeds voller. Al snel werd randapparatuur geïntegreerd in de basis van een computer. Het resultaat? Een all-in-one PC. Het All-in-One principe wordt ook steeds meer toegepast bij monitoren. Hoewel het dan geen PC betreft, worden monitoren steeds meer uitgerust met geïntegreerde functionaliteiten. We spreken dan van een ‘All-in-One Monitor’.

De C3422WE is ook een ‘All-in-One Monitor’. Met de verdere integratie van thuiswerken in onze wekelijkse planning, wordt ook steeds meer op afstand gecommuniceerd. Dat betekent in eerste instantie dat een werkplek thuis net zo goed moet zijn als op kantoor. Vaak wel met minder ruimte en als iemand dan vaker in video conversaties zit, dan moet dat zo gemakkelijk mogelijk.

Het oog wil ook wat en dus zijn twee schermen of een dockingstation minder wenselijk. Net als losstaande speakers of geïntegreerde laptopspeakers. Het continu schakelen tussen videogesprek modus en werkmodus wordt ook niet als prettig ervaren.

Deze 34” Curved monitor met speciale, en als eerste in de markt gecertificeerde, Microsoft Teams functionaliteiten wordt aangegeven als de ideale oplossing. Wij van IT creation, als Dell Technologies Titanium Partner in Nederland, zijn benieuwd of het ook aan de verwachting voldoet.

Design

Smaak is voor iedereen anders, maar wij zijn wel gecharmeerd van het slanke stijlvolle design van de C3422WE monitor. Deze all-in-one monitor voldoet naar onze mening heel erg goed als het gaat om het ontwerp voor thuiswerken. Omdat het veel bezit en tegelijkertijd als dockingstation dient, is er niet veel anders nodig. Wat betreft werkplek hardware is het daardoor een opgeruimd bureau. En de meeste mensen vinden een opgeruimde (en stijlvolle) werkplek belangrijk.

De soundbar oogt modern, strak en luxueus door de stoffering. De buren zouden er jaloers op zijn als ze een keer langskomen. Doordat het een 34” wide (en curved) screen is, zijn er thuis ook geen twee schermen nodig. Kabels worden netjes weggeleid vanuit één centrale positie en de monitor is 120mm in hoogte verstelbaar evenals 60 graden draaibaar.

De specifieke Teams-sneltoetsen zijn stijlvol op de soundbar verwerkt. Een mooi platte ‘Curved’ voet maakt het design af.

Conclusie; vanuit de hele werkplek gezien is het design naar verwachting door weinig andere monitoren/PC-opstellingen te overtreffen.

Specificaties

Om het tot een complete all-in-one monitor te bestempelen, mogen we verwachten dat er veel specificaties, ingangen en dergelijke aanwezig zijn.

Deze monitor heeft een USB-C-hub die tot 90 watt stroomvoorziening ondersteunt en DisplayPort 1.4. Het maakt een enkele kabelverbinding tussen de monitor en een USB-C-laptop mogelijk. Via de USB-C kabel wordt de laptop opgeladen en worden de Microsoft Teams video functionaliteiten werkend. Dat laatste is goed om te weten, voordat men denkt dat de knoppen niet werken.

Verder biedt de C3422WE monitor de meeste aansluitingen die een fatsoenlijke monitor ook biedt. In combinatie met de 90 watt en USB-C-hub is het wel een monitor die boven het ‘maïsveld’ uitsteekt.

Het complete lijstje met specs:

  • 1 x DP 1.2 (HDCP2.2)
  • 1 x HDMI 2.0 (HDCP2.2)
  • 1 x USB type-B (USB 3.2 Gen 1 upstreampoort)
  • 1 x USB type-C (alternatieve modus met DisplayPort 1.4/1.2, USB 3.2 Gen 1-upstreampoort, stroomvoorziening PD tot 90 W)
  • 1 x USB type-C downstream (15 W), USB 3.2 Gen 1 (5 Gbps)
  • 1 x DP (uitgang) met MST
  • 2 x SuperSpeed USB 5 Gbps (USB 3.2 Gen 1)
  • 1 x SuperSpeed USB 5 Gbps (USB 3.2 Gen 1) met BC 1.2 oplaadvermogen bij 2 A (max.)
  • 1 x 3,5-mm hoofdtelefoonaansluiting
  • 1 x RJ45 poort voor ethernetaansluiting

Teams functionaliteit

Zoals vermeld is deze monitor ook uniek door de fysieke sneltoetsen. Zodra een laptop via USB-C is aangesloten en MS Teams in lokale modus wordt opgestart werken de functionaliteiten. Is het geweldig? Om eerlijk te zijn, ja het werkt. Handig is het ook wel, al moet men waarschijnlijk wel even wennen om via fysieke toets sneller af te zijn dan een digitale aanwijzer met de muis om de functionaliteit snel te bedienen. Ook zit er (soms) een kleine vertraging in bij het opstarten en dat vraagt een seconde geduld.

Wel zijn de sneltoetsen van volume en ‘mute’ knop erg handig. Daarvoor hoeft men dan niet tijdens een video call eerst digitaal de functionaliteit op te zoeken met de cursor. En dat zal voor de meesten wel een verademing zijn.

Om het een complete ‘conference’ monitor te noemen is dit wel degelijk een goede toevoeging. Gewenning is even nodig en dan is deze unieke functie een echte meerwaarde dat inspeelt op gebruikersgemak.

Video conferentie functionaliteiten

Voor een 34” Curved IPS widescreen, met 3440 x 1440 max. resolutie bij 60 Hz, is de beeldweergave echt heel goed te noemen. Wellicht dat er Ultrasharp monitoren zijn, die een geavanceerder beeldweergave vertonen, maar voor 99% van de gebruikers is dit geweldige kwaliteit.

De mooie soundbar heeft 5 watt-speakers en dat is geen overbodige luxe. Het geeft de kwaliteit die nodig is voor videogesprekken en ook wanneer er muziek afgespeeld wordt is het aardig ruimte vullend. Het logischerwijs ontbreken van een bass is iets waar bij het muziek afspelen wel rekening mee moet worden gehouden.

Het camerabeeld van de geïntegreerde webcam is fatsoenlijk, maar hier hadden we een iets betere weergave verwacht. De 1080p met 30 frames per seconde is vergelijkbaar met andere webcams. In dat opzicht is het goed genoeg, beter dan de meeste laptops in ieder geval. Bovendien werkt het met Windows Hello voor inloggen via gezichtsherkenning, evenals de ondersteuning voor Microsoft Cortana. Goed om te melden is; dat het een webcam is die ingedrukt kan worden, zodat deze verborgen kan worden. Stijlvol!

Een prima werkende ruisonderdrukkende microfoon maakt het toch wel tot een goed compleet videogesprek set. Een hele duidelijk snelwerkende upgrade voor thuiswerken en zelfs ook voor op kantoor, in vergelijking met het gebruik van een laptop of desktop met randapparatuur (webcam, speaker en microfoon).

Met recht kan dus worden gesteld dat voor videoconferentie dit een topkeuze zou zijn voor werknemers die regelmatig vanuit huis werken en gebruik maken van videogesprekken.

Conclusie

Wij komen tot de conclusie dat, in de huidige tijd waar thuiswerken veelvuldig wordt gedaan en tevens veel via videobellen wordt gecommuniceerd, de C3422WE voldoet aan de verwachtingen die Dell aangeeft.

Ja, dit is echt wel een hele complete (mooie) monitor voor thuiswerken. Zelfs als een kantoor hiermee wordt ingericht, is het waarschijnlijk ook een topper. Het zorgt ervoor dat een werkplek echt heel ‘clean’ oogt en heeft veel functionaliteiten van hoog gebruikersniveau.

Het camerabeeld kan wellicht wat beter en het is de vraag of iemand de sneltoetsen voor MS Teams heel veel sneller of prettiger vindt werken. De opties zijn er in ieder geval naar om de productiviteit te verhogen. En die belofte maakt het zeker waar.

Meer weten?

Alle specificaties van de C3422WE leest u hier. Wilt u meer weten over het maken van een keuze voor de beste monitor? Of wat de prijs is van deze zakelijke video conferentie all-in-one monitor van Dell? Neem contact op en wij helpen u graag met keuzeadvies als Titanium Partner van Dell Technologies.

Wilt u reageren?

+31 (0) 85 111 0 700