Themas

Tijd voor de ideale storage oplossing?

Op zoek naar de ideale storage oplossing? Wij leggen in dit artikel uit welke factoren belangrijk zijn en hoe u erachter komt hoe dit nu is ingericht.

Waarom is het belangrijk om de juiste storage oplossing te hebben?

Data wordt overal voor gebruikt. Denk aan een productiebedrijf die zijn geautomatiseerde processen heeft opgeslagen of een webshop. Voor deze sectoren is het belangrijk dat de processen 24 uur blijven draaien en is uptime van cruciaal belang. Ook uw organisatie gebruikt data. Al is het maar voor het opslaan van documenten of media.

Er zijn voldoende storage oplossingen. Maar een one-size-fits-all oplossing is er niet. Althans, niet één algemene. Wel durven wij te zeggen, dat er voor iedere situatie een juiste oplossing te vinden is.

Bekijk welke factoren een belangrijke rol spelen voor uw situatie. Niet alleen voor nu, maar ook voor in de toekomst.

Welke factoren zijn belangrijk?

Naar welke factoren moet u dan kijken, als het gaat om storage oplossingen? Wij geven de meest belangrijke factoren:

  • Budget: Wat voor budget is er nodig voor de huidige situatie. Wat kost het u over 5 jaar? Bij de wens van veel functionaliteiten is er een groter budget nodig.
  • Soorten data: Er zijn verschillende opslagvormen voor verschillende vormen van data. Bedenk of er alleen block storage, object storage of files storage (of een combinatie van) wordt gebruikt.
  • Snelheid: Heeft de organisatie veel snelheid nodig voor geautomatiseerde processen? Of is enkele seconden wachttijd mogelijk, tot de werknemers bij documenten kunnen?
  • Drives: Wilt u ook de mogelijkheid om verschillende soorten drives toe te passen? Of is er een bepaald soort welke u nodig heeft? Denk aan SSD, HDD of NVMe.
  • Data reductie: Veel opslag nodig? Bekijk in uw organisatie of uw data geschikt is om te reduceren. Data wordt dan verwerkt tot een vereenvoudigde vorm. Zo blijft er meer capaciteit over.
  • Capaciteit: Hoeveel terabytes zijn er nodig? En hoeveel verwacht u nodig te hebben in de toekomst?
  • Beschikbaarheid/uptime: Wanneer moet de IT infrastructuur beschikbaar zijn? Oftewel, hoeveel uptime garantie is er nodig? Heeft u ’s nachts ook data nodig?
  • Schaalbaarheid: Hoeveel groei wordt er verwacht? Is het belangrijk dat de storage uitgebreid kan worden?

Welke storage oplossing is voor u de ideale?

Er is niet één algemene ideale oplossing. Dat weet u nu. Maar met de bovenstaande factoren kunt u wel bekijken welke oplossing voor uw situatie de best passende oplossing is. Daarnaast kunt u een uitgebreide analyse maken van uw huidige omgeving, verwachte groei, processen en werkwijze. Dit is mogelijk met Live Optics.

Wij helpen u vervolgens verder met een advies. Hoewel Live Optics een goed beeld geeft wat u nodig heeft, is het geen toekomstvoorspeller. Vervolgens overleggen wij wat uw verdere ambities zijn. Daarop geven wij een passend advies voor uw ideale storage oplossing.

Wat is Live Optics?

De ‘Dell Live Optics workload observatie software’ bekijkt en verzamelt op welke manier data nu wordt gebruikt. Ook bekijkt het programma welke factoren op dit moment belangrijk zijn. Dit gebeurt allemaal automatisch. Het geeft u inzicht in de situatie en welke opties u mee moet nemen tijdens beslissing van veranderingen in uw IT infrastructuur. Dit ziet u allemaal in een overzichtelijk dashboard.

Live Optics

Dell Technologies Storage oplossingen

Dell biedt verschillende storage oplossingen aan. Elk met zijn eigen voor- en nadelen.

Wij hebben deze voor u samengevat, met de belangrijke factoren die wij eerder hebben benoemd.

Verschillen in Storage oplossingen

IT storage oplossingen

Conclusie

Het is van cruciaal belang om de juiste storage oplossing voor uw huidige en toekomstige situatie te kiezen. Hierbij is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Denk aan: budget, schaalbaarheid, snelheid en beschikbaarheid, capaciteit, type data, aantal drives en data reductie.

Met Live Optics krijgt u een uitgebreide analyse over uw huidige situatie en de verwachte groei. Maar laat u altijd goed adviseren door een partij die goed bij u past.

Klaar voor uw ideale storage oplossing?

Bent u op zoek naar de ideale storage oplossing? Laat u dan goed adviseren. Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

IT Storage advies

Wilt u reageren?

+31 (0) 85 111 0 700