Themas

7 manieren waardoor uw clouddata verloren kan gaan

Werkt u in de public cloud bij grote cloudaanbieders zoals Microsoft, SalesForce en Google? Deze clouddiensten hebben de focus op het functioneren van hun platform en zijn niet verantwoordelijk als er kwaadaardige activiteiten of human errors plaatsvinden in de omgeving.

Wist u dat u zelf verantwoordelijk bent voor een back-up van uw cloud omgeving? En dat terwijl er tegenwoordig veel manieren zijn waardoor u uw clouddata kan verliezen. Hieronder maken wij een opsomming van de manieren waardoor er dataverlies op kan treden.

  • Hackers – voortdurend bedenken hackers nieuwe methodes en technieken om bij uw gegevens te komen.
  • Ransomware – deze vorm van afpersing komt steeds vaker voor op agressievere manieren met hogere losgeldbedragen om uw data vrij te krijgen.
  • Malware en virussen – malafide software kan chaos verspreiden met voorgeprogrammeerde efficiëntie zonder een actieve aanval van een hacker. Veel malwareprogramma’s en virussen komen uit bestaande code na een winterslaap, waardoor ze bijzonder moeilijk te signaleren en verdedigen zijn.
  • Onwettige verwijderingsverzoeken – SaaS-providers zullen uw verwijderingsverzoek zonder twijfel inwilligen. Zij weten niet of het een onterecht of kwaadaardig verzoek is.
  • Geprogrammeerde fouten – ook wel synchronisatiefouten genoemd. Dit zijn krachtige programma’s die ontworpen zijn om de bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en kunnen kritieke gegevens in een oogwenk vernietigen, zonder dat herstel mogelijk is.
  • Menselijke fouten – volgens onderzoek zijn menselijke fouten vaak de oorzaak van gegevensverlies. Werknemers verwijderen bijvoorbeeld de verkeerde e-mail, contacten of kritieke configuraties.
  • Kwaadwillende medewerkers – bewuste handelingen van (ex)medewerkers kunnen oorzaak zijn van gegevensverlies.

Back-up IT creation

Bent u geïnteresseerd in een Back-up voor uw clouddienst of wilt u meer informatie over BaaS Microsoft 365 of BaaS SalesForce?
Lees dan verder op onze website of neem contact met ons op.

Informatieaanvraag BaaS Microsoft 365

Informatieaanvraag BaaS SalesForce

 

Wilt u reageren?

+31 (0) 85 111 0 700