Themas

De 6 gevaren bij de inrichting van data opslag

Een IT-afdeling moet vandaag de dag niet alleen alle systemen in de lucht houden, maar tegelijkertijd ook alle on-demand, high-performance applicaties, websites en webshops. Al deze verkregen data moet veilig opgeslagen en direct toegankelijk zijn. Dat vraagt een stabiele en krachtige IT-infrastructuur. Door de toename van Big Data en Internet of Things hebben ondernemers de afgelopen jaren de capaciteit van hun IT-omgeving verder moeten uitbouwen. Zij verwachten immers dat ze altijd en overal een goede beschikking hebben over hun data. Het is dan ook goed om inzicht te krijgen wat de valkuilen zijn bij het inrichten van een goede data opslag.

1. Scale up en scale out:

Achteraf capaciteit toevoegen is vrij eenvoudig, terwijl performance toevoegen erg complex en kostbaar kan worden, met name als u hier vooraf geen rekening mee houdt. Inventariseer daarom tijdig in uw performance. Bijvoorbeeld door een (gratis) data analyse te draaien met Live Optics.

2. High availability:

Bepaal welke beschikbaarheid/HA gewenst of vereist is. Denk aan een uptime van 5-negens versus 6-negens achter de komma. Ook performance is een vorm van beschikbaarheid, dit vraagt misschien wel om een hogere initiële investering maar uiteindelijk wel de beste kwaliteit.

3. All Flash:

Hoewel een hybride storage systeem ontworpen is om met zijn flash-based solid-state hoge prestaties te leveren, biedt een All Flash systeem betere performance, capaciteit en flexibiliteit.

4. Synthetische workloads:

Vaak worden extreem hoge waarden toegekend aan een systeem, doordat de synthetische workloads slechts de performance van de cache weerspiegelt, oftewel de zogenaamde “hero numbers”. Dit is nauwelijks een reëel beeld, vergeleken met echte gemeten workloads.

5. High level:

Inventariseer zo duidelijk mogelijk uw storagebehoefte en stel uzelf te volgende vragen. Hoeveel bedraagt mijn totale hoeveelheid opslag op dit moment? Hoeveel daarvan is dagelijks in gebruik? Hoeveel procent hiervan is ongestructureerde data? Aan de hand hiervan bepaalt u de functionele eisen en wensen zo duidelijk mogelijk op “high level” niveau. Maak “buzzwords” niet te belangrijk bij het kiezen van een storage omgeving.

6. Data reductie:

Hoge data reductie waarden zijn vaak synthetisch en onhaalbaar. Denk ook aan het uitsluiten van bepaalde type data als u uw data opslag omgeving inricht. “If it sounds too good to be true, it is”.

 

 

Naast dat het goed is om te weten welke valkuilen er zijn bij het inrichten van data opslag, is het belangrijk om van de huidige storage trends zoals all-flash, NVMe en AI, op de hoogte te zijn. Onderzoek vooraf hoe dit in uw huidige én langetermijn strategie past.

Wilt u reageren?

+31 (0) 85 111 0 700