Dataprotectie

Dataprotectie of data security heeft als doel; het beschermen van uw data. Doordat u en wij tegenwoordig steeds meer data verzamelen, analyseren en verwerken wordt deze data waardevol. Met deze waardevolle informatie bent u in staat om bijvoorbeeld; u te onderscheiden van uw concurrent, belangrijke beslissingen nemen met data als basis of is cruciaal voor de continuïteit van uw bedrijf.

Deze data is waardevol en misschien wel cruciaal voor uw organisatie en daarom ook waardevol voor anderen. Het goed inrichten van uw dataprotectie is daarom cruciaal.

Het gaat hier niet alléén om het kunnen terughalen van per ongeluk verwijderde e-mails of bestanden, maar ook op het fysiek falen van uw infrastructuur of als bescherming tegen cyber aanvallen.

Dataprotectie advies

Profiteer direct van de kennis van onze experts en vraag vrijblijvend een dataprotectie advies gesprek aan.

Vrijblijvend dataprotectie advies

Waaruit bestaat dataprotectie?

Het beschermen van uw data, vroeger werd dit back-up genoemd. Nu is dit veel omvattender, het is niet alleen data dat u moet beveiligen, maar ook systemen en uw infrastructuur.

Dataprotectie bestaat uit:

  • Back-up: Voornamelijk gericht op retentie. Bijv. ik heb een half jaar geleden per ongeluk iets weg gegooid, dan kan het met back-up terug gehaald worden. Dit gaat enkel over data
  • Disaster recovery: Voornamelijk gericht op fysiek falen van de infrasturcuur; bijvoorbeeld door brand of andere natuurrampen. Dit is een combinatie van Data en compute resources
  • Cyber recovery: Voornamelijk gericht op bescherming tegen cyber aanvallen, technieken als immutability, isolatie en anlyses zijn cruciaal

Dataprotectie begint waar de High Availability (HA) ophoud. HA is bedoeld om zo snel mogelijk met zo weinig mogelijk dataverlies de infrastructuur weer up te brengen.

Verschillende vormen van dataprotectie

Dataprotectie bestaat niet alléén uit verschillende onderdelen maar is er ook in verschillende vormen. U kunt dit bijvoorbeeld zelf regelen op locatie of kiezen voor een cloud oplossing.

Zo kunt u kiezen uit;

  • Dataprotectie on premises, met een purpose-built backup appliance (PBBA)
  • Dataprotectie in de cloud als een back-up SaaS oplossing
  • Dataprotectie in de cloud volledig beheerd door een IT partner als een back-up-as-a-service
  • DIY oplossingen met bijvoorbeeld back-up software en losse back-up software

Dataprotectie kunt u zelf op locatie regelen. Dit geeft u controle en flexibiliteit, maar vergt ook de nodige kennis. Bovendien zal uw organisatie dan zelf moeten investeren in een dataprotectie oplossing op locatie.
U kunt ook kiezen voor dataprotectie in de cloud. Hierbij kunt u gebruik maken van de kennis, ervaring en oplossingen van uw dienstverlener.

Ontdek de roadmap dataprotectie

Op dit moment zijn wij hard bezig aan het maken voor een roadmap voor dataprotectie.

Wat is er nu, waar gaan wij heen in de toekomst, wat voor oplossingen kunt u de komende tijd verwachten en nog veel meer.

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Laat het ons weten.

Contact opnemen

Uitlegvideo's cyber recovery

Wilt u weten hoe een cyber recovery oplossing werkt? Bekijk dan onze video.
Wilt u alle video’s zien over cyber recovery? Bezoek dan de uitlegvideo’s.