Networking

Uw netwerkinfrastructuur is de ruggengraat van uw IT. Deze vormt dus de basis voor de betrouwbaarheid, schaalbaarheid, snelheid en veiligheid van uw IT-infrastructuur en daarmee de continuïteit van uw bedrijfsvoering. Maar u wilt het liefst er ook zo min mogelijk omkijken naar hebben. Hoe ziet uw optimale moderne netwerkinrichting eruit? Er zijn vier verschillende oplossingsrichtingen waar u uw netwerkinrichting op kunt baseren: Traditioneel netwerk, Solution Stack, Intent Based of DevOps. Kies op basis hiervan de benodigde netwerkcomponenten, software en beheertooling en maak de keuze om het beheer hiervan zelf te doen of uit te besteden.

IT creation helpt u graag bij het maken van deze keuzes, de inrichting, de configuratie, de implementatie en eventueel het beheer. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Het kiezen van een netwerkinrichting

Hoe kiest u de optimale netwerkinrichting die past bij uw huidige en toekomstige bedrijfs- en IT-doelstellingen? U kunt vier netwerk oplossingsrichtingen kiezen, zoals in het overzicht hieronder aangegeven. Door verschillende netwerkeisen en wensen te inventariseren en deze te prioriteren, komt u erachter wat de best passende netwerkinrichting is voor uw organisatie. De onderstaande uitleestabel is daarbij een hulpmiddel. Heeft u bij uw antwoordkeuzes voor het merendeel voor één oplossing gekozen? Dan is deze netwerkinrichting hoogstwaarschijnlijk voor u het meest interessant.

Afhankelijk van de gekozen netwerkinrichting kunt u gebruik maken van de bijbehorende netwerkoplossingen; Switches (met OS10) of Switches in combinatie met SmartFabric Services of een Open Source software oplossing.

Wat zijn uw netwerk uitdagingen?

Uw netwerkinrichting vormt vaak een bottleneck in uw IT infrastructuur om snel te kunnen inspelen op nieuwe businessdoelen. Nieuwe keuzes onderzoeken, installeren en implementeren kosten veel tijd. De meest voorkomende bottlenecks vindt u in ons artikel ”de uitdagingen van traditionele netwerkinrichting”.

De uitdagingen van traditionele netwerkinrichting

Wat is het netwerk van de toekomst?

Digitalisering is een maatschappelijke ontwikkeling die iedereen raakt, zowel zakelijk als privé. De basis van digitalisering, en daarmee de ontwikkeling van onze digitale samenleving, is het netwerk. Nieuwe toepassingen, datastromen, apps en sensoren hebben een grote impact op het netwerk. Als het huidige netwerk geen nieuwe en zwaardere workloads aankan, hoe dan verder? Wat is de rol van het netwerk in de toekomst? De extra vereisten vragen een nieuwe, flexibele netwerkinrichting. Wilt u meer weten over de vernieuwde netwerkomgeving? Lees ons thema ” De vernieuwde netwerkomgeving”.

De vernieuwde netwerkomgeving

Download whitepaper Futuring the network

Als het huidige netwerk geen nieuwe workloads aankan, hoe dan verder? Wat is de functie van het netwerk in de toekomst? De extra vereisten vragen een nieuwe of aangepaste netwerkinrichting.

Lees er alles over in de whitepaper ”futuring the network”

Futuring the network