Intent Based netwerkinrichting

Geautomatiseerd netwerkbeheer. Intent Based, vrij vertaald ‘gebaseerd op intentie’, maakt gebruik van een netwerk console die direct klaar is voor gebruik (vendor-supplied). Netwerkfunctionaliteiten worden volgens “best practices” 100% geautomatiseerd vanuit de console opgeleverd. Ontwerpkeuzes worden via een wizzard aangeboden aan de console operator. Verregaande automatisering maakt het tijdrovende proces van het ontwerpen en implementeren van een netwerkomgeving eenvoudiger.

Intent Based is de beste keuze voor organisaties die uitsluitend netwerkfunctionaliteiten willen activeren in datacenter-omgevingen. Zo krijgt u meer inzicht in het dagelijkse netwerkverkeer. En mocht er iets mis dreigen te gaan, dan krijgt u een alert zodat u op tijd kunt ingrijpen.

Waarom een Intent Based netwerkinrichting?

Een Intent Based netwerk heeft de volgende voordelen:

Lage Total Cost of Ownership

Profiteer van hetzelfde implementatiegemak als bij een public cloud, maar met de voordelen van on-premises. De eenmalige set-up kosten zijn laag en het systeem biedt "best practices", die voor 90% van de organisaties voldoende zijn. Nauwelijks beheer, zo laag mogelijke TCO.

Beter Beheer

Verbeter en bespaar op het beheer gedurende de fabric lifecycle. Het geautomatiseerde download-, installatie- en verificatieproces zorgt ervoor dat fabric switches worden geüpgrade met de juiste images.

Eenvoudige implementatie

Vereenvoudig het ontwerp en de implementatie van een efficiënt fabric-netwerk. Er wordt automatisch gecontroleerd of de werking overeen komt met het ontwerp. Daarbij wordt zonder handmatige tussenkomst het onderliggende netwerk ingericht, zoals de overlay vraagt en vice versa.