Servers

Bent u op zoek naar één of meerdere servers voor uw IT omgeving op locatie? Krachtige servers bepalen de performance van uw IT infrastructuur, oftewel uw digitale motor en zijn de drijvende kracht voor uw organisatie. Maak optimaal gebruik van uw datacenter met de juiste rackserver configuratie of kies een compacte en energiezuinige blade server. Of kies voor een tower-model server op één van uw locaties. IT creation kiest samen met u de best passende server voor de benodigde taken en configureert deze naar wens. Ook kan IT creation de installatie en het beheer voor haar rekening nemen. Vernieuw nu uw IT infrastructuur met innovatieve krachtige servers.

Contact opnemen

Serverconfiguratie

Het samenstellen van de beste serverconfiguratie is kennisintensief werk. Als u servers dichtbij daar waar de resources nodig zijn installeert, dan biedt dit de allerhoogste prestaties. Het beheer kan zelf of door IT creation worden uitgevoerd.

Servers hebben veelal een economische levensduur van 3 tot 5 jaar, alvorens deze weer te vernieuwen.

Welke resources zijn er nu nodig en verwacht u in de komende jaren nodig te hebben. De processor is in de basis de meest belangrijke en ingrijpende keuze; kiest u voor Intel of AMD? Bij de geheugenkeuze let u op de hoeveelheid geheugenkanalen en de benodigde capaciteit. Werkt u met artificiële intelligentie? Dan is extra rekenkracht op de GPU vereist. Netwerkkaarten zijn in diverse throughput snelheden beschikbaar. Bepaal vooraf ook welk RAID level u kiest bij het aanschaffen van uw nieuwe server(s).

Stem bij het configureren de gewenste prestaties af op de gebruiksperiode. Heeft u hulp nodig bij het configureren van uw server(s) of weet u niet precies welke serverconfiguratie het meest geschikt is voor uw situatie?
Lees dan ons thema; Kom in 7 stappen tot de juiste serverconfiguratie of neem contact op, wij helpen u graag.

Hulp met uw serverconfiguratie

Dell servers

Voordelen van servers op eigen locatie

Als u de komende jaren gebruik wilt maken van eigen IT op uw locatie, dan komt op enig moment weer een keuzemoment voor nieuwe hardware. Een eigen datacenter of EDGE computing biedt hoge prestaties dichtbij de bron, waar de ‘resources’ nodig zijn. Ook heeft u volledige controle over uw systemen, waardevol wanneer u een productie / industriële omgeving heeft waar uw business volledig van afhankelijk is. U kunt of mag dan niet afhankelijk zijn van IT op externe locatie. Ook kosten spelen vaak nog een rol, on-premises IT infrastructuren kunnen voordeliger zijn dan een cloud dienst. Een server op locatie of dichtbij de bron is, met de verdere opkomende digitalisering, steeds belangrijker voor uw bedrijfscontinuïteit.

  • Hoge prestaties
  • Zelf in te richten
  • Eigen resources

Serverbeheer

IT creation is gespecialiseerd leverancier en implementatie partner van Dell EMC servers. Wij bieden u uitgebreide kennis en ervaring bij het configureren, implementeren en beheren van server apparatuur. Wanneer u beheer uitdagingen heeft, dan kan IT creation u hiermee ondersteunen of, indien gewenst, het beheer volledig overnemen zodat u hier geen omkijken meer naar heeft. Meer informatie over het server beheer kunt u vinden bij onze Managed Services.

On-premises

Een IT-infrastructuur op uw locatie, ook wel 'on-premises' genoemd, bestaat uit één of meerdere fysieke en/of virtuele servers. Dit bepaalt de kracht van de digitale motor.

Cloud

Bij een IT-omgeving in de (private) cloud staan uw servers fysiek en/of virtueel in uw eigen of in ons datacenter. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van onze servercapaciteit.

Digitalisering

Ontdek alle server innovaties, die de basis vormen van uw IT omgeving. Met krachtige servers digitaliseert u uw huidige en toekomstige bedrijfsprocessen.

Intel Xeon of AMD EPYC rackservers

Wanneer u kiest voor een krachtige Dell EMC PowerEdge rackserver voor uw datacenter, dan kunt u kiezen voor een rackserver met Intel® Xeon® of AMD EPYC™ processor. Ga hieronder naar de verschillende rackservers en lees meer over de verschillen.

 

AMD EPYC based rackservers

Intel Xeon based rackservers