Themas

Nieuwe generatie Dell EMC PowerEdge servers | De highlights

Dell EMC introduceerde onlangs de nieuwe generatie PowerEdge servers. Wat is er nieuw bij dit serverportfolio? En welke nieuwe standaarden zien we in de markt? In dit artikel zetten we een aantal interessante innovaties voor u op een rijtje.

Meer geheugencapaciteit

De nieuwe PowerEdge servers bieden meer geheugencapaciteit. Hiermee kunt u de performance van de servers aanzienlijk verhogen. Ten opzichte van de vorige generatie PowerEdge servers, heeft de nieuwe generatie:

  • 2,66 keer meer geheugencapaciteit
  • 33% meer geheugenkanalen
  • 20% meer frequency boost

Verbeterde performance

Niet alleen de toegenomen geheugencapaciteit zorgt voor meer performancemogelijkheden in de nieuwe PowerEdge servers. Het is namelijk ook mogelijk om de nieuwste generatie processoren van zowel Intel als AMD te draaien, namelijk Intel Ice Lake en AMD 3rd Gen EPYC.

Wist u trouwens dat AMD processoren steeds populairder worden in datacenters?

Dell EMC PowerEdge servers highlights

Hardware raid voor NVMe drives

Met de nieuwe PowerEdge servers is nu hardware raid voor NVMe drives mogelijk. Dit zorgt ervoor dat meerdere NVMe drives met elkaar kunnen samenwerken. De data op de server is hiermee nog veiliger; het risico op dataverlies is kleiner.

BOSS hot swap

Het vervangen van Boot Optimized Storage Solution kaarten, ofwel BOSS, kan nu een stuk efficiënter. Voorheen was het niet mogelijk om BOSS te vervangen zonder de server open te maken. Dankzij ‘hot swap’ is het nu mogelijk om de kaarten te vervangen wanneer de server aan staat, zonder dat dit impact heeft. Hiermee kunt u veel tijd besparen.

Nieuwe open networking standaard

OCP 3.0 is de nieuwe open networking standaard die te configureren is in de nieuwe PowerEdge servers. De OCP NIC 3.0 kaarten stellen high-performance, high-efficiency servers zoals de PowerEdge serie in staat om de nieuwste computing- en storage-applicaties te draaien.

Naast de OCP NIC 3.0 kaarten, is het ook nog steeds mogelijk om voorgaande netwerkkaarten te configureren in de Dell EMC PowerEdge servers.

Verbeterde systeemkoeling

De systeemkoeling van de nieuwste PowerEdge servers is geoptimaliseerd. De ventilatoren staan anders gepositioneerd dan bij eerdere generaties, waardoor deze beter koelen.

Bovendien is het mogelijk om te kiezen voor liquid cooling. Deze manier van koelen is nog effectiever en maakt het dus mogelijk om meer hardware in de server te doen, zonder dat deze oververhit raakt. Liquid cooling is zeer geschikt wanneer u krachtige processoren in uw servers wilt gebruiken. Bijvoorbeeld voor het draaien van zware database-applicaties.

Nieuwe PCIe-sloten

PCIe Gen4 is de nieuwe standaard voor PCIe-sloten. PCIe Gen 4 biedt twee keer zoveel bandbreedte als zijn voorganger: Gen 3. Hiermee kan meer data worden verwerkt in kortere tijd. Deze feature is onder meer interessant wanneer uw organisatie veeleisende grafische applicaties gebruikt.

Benieuwd naar de nieuwe generatie Dell EMC PowerEdge?

Is de nieuwe generatie PowerEdge servers iets voor uw organisatie? Neem contact op, zodat we samen kunnen kijken naar uw specifieke situatie. Onze specialisten vertellen u dan graag meer over de mogelijkheden.

Contact opnemen

Wilt u reageren?

+31 (0) 85 111 0 700