Themas

AMD processoren populair in datacenters

De populariteit van AMD processoren groeit al langer in de desktopmarkt, maar deze trend zien we de afgelopen periode ook in datacenters. En dit is wat ons betreft niet onterecht. De nieuwste generatie AMD processoren, 3rd Gen AMD EPYC, levert met x86 server CPU de hoogste performance in de markt.

3 redenen voor de populariteit van AMD processoren

Waar komt die toenemende populariteit van AMD processoren vandaan? Dit zijn drie redenen:

1. Verbeterde cache-architectuur

Door de verbeterde cache-architectuur is het mogelijk om met AMD processoren meer schaalbaarheid te creëren binnen één server. Hogere prestaties met één server zijn hierdoor haalbaar, waardoor het opschalen naar meerdere servers niet altijd meer nodig is en er een grote energiebesparing mogelijk is.

2. Meer kansen in het behalen van prestatiedoelen

Met AMD processoren kunt u nu veeleisende workloads aan. Deze workloads bieden uw business meer kansen bij het behalen van prestatiedoelen. U krijgt hiermee een voorsprong op concurrenten, die de overstap nog niet hebben gemaakt. Hoewel de populariteit van AMD toeneemt in datacenters, werkt het overgrote deel nog niet met deze krachtige processoren.

3. Bespaar ruimte in uw datacenter

Met de nieuwe AMD processoren kunt u meer cores per server kwijt. Het is daarmee mogelijk dat u minder servers nodig heeft om dezelfde hoeveelheid workloads te kunnen draaien. Dit scheelt niet alleen ruimte in uw datacenter, u bespaart hiermee ook op de benodigde systeem en datacenterkoeling.

AMD EPYC 7003 series processoren: nieuwe standaard voor het moderne datacenter

De 3rd Gen AMD EPYC processoren zijn ontworpen om workloads sneller af te handelen en betere resultaten te boeken dankzij verbeterde performance, security features en lagere Total Cost of Ownership (TCO). AMD’s 3rd Gen EPYC processoren bieden onder andere:

  • Tot wel 64 cores
  • 128 lanes van PCIe Gen 4 connectivity
  • Tot wel 4 TB geheugen over 16 DIMM sloten
  • Tot wel 32MB L3 cache per core
  • Verbeterde security dankzij AMD Infinity Guard

AMD EPYC 7003 CPU

AMD & Dell EMC PowerEdge: een krachtige combinatie

De nieuwste generatie Dell EMC PowerEdge servers zijn verkrijgbaar in combinatie met 3rd Gen AMD EPYC processoren. De hoge performance, die zowel AMD als Dell Technologies te bieden hebben, maakt dit een krachtige combinatie. Onder andere dankzij de nieuwe PCIe Gen 4 sloten, die maar liefst twee keer zoveel bandbreedte bieden dan voorheen. In deze video van AMD wordt de combinatie van AMD en Dell EMC PowerEdge verder toegelicht:

Benieuwd of Dell EMC PowerEdge servers uitgerust met AMD processoren iets voor uw organisatie is? Onze specialisten vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Meer weten over de nieuwe generatie Dell EMC PowerEdge servers? In dit artikel zetten we aantal interessante innovaties voor u op een rijtje.

AMD implementeren in uw datacenter?

De keuze om over te stappen naar nieuwe processoren is ingrijpend. Wij begrijpen dat als geen ander. U wilt zeker zijn van uw zaak en niet achteraf voor ongewenste verrassingen komen te staan. Neem contact op, dan kijken we samen naar uw specifieke situatie. Onze specialisten ondersteunen u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw IT-omgeving.

 

Wilt u reageren?

+31 (0) 85 111 0 700