Cyber Recovery Vault

De cyber Recovery Vault is de beste beste (en veiligste) oplossing voor uw dataprotectie. PowerProtect Cyber Recovery is de eerste oplossing waarin CyberSense volledig is geïntegreerd.

Deze innovatieve aanpak biedt volledige indexering en gebruikt machine learning (ML) om meer dan 100 op inhoud gebaseerde statistieken te analyseren en tekenen van corruptie door ransomware te detecteren.  CyberSense vindt corruptie met een betrouwbaarheid tot 99,5%, waardoor u bedreigingen kunt identificeren en aanvalsvectoren kunt diagnosticeren.

Met deze oplossing wordt uw back-up in een onveranderbare kopie van back-up data en catalogus in een onzichtbare kluis gestopt. De cyber recovery vault is zowel fysiek, als qua productie netwerk connectiviteit afgesloten van de productie omgeving en is weergegeven in het onderstaande plaatje.

Werking Cyber Recovery Vault

In de cyber recovery vault staat een Data Domain dat beperkte tijd vanuit de kluis met het productienetwerk wordt verbonden om een kopie van back-up data en catalogus te ontvangen. Beheer kan alleen in de vault uitgevoerd worden door een speciaal daarvoor aangewezen persoon of meerdere personen. De productie back-up beheerder heeft geen rechten op dit systeem en de back-up kopie is niet zichtbaar in de productie back-up applicatie.

CyberSense

Het verbergen van data in een kluis is de juiste aanpak, maar niet de oplossing voor alles. Anders zou een tape ook voldoen. Je moet de opgeslagen data ook continu blijven analyseren op verdachte veranderingen die duiden op malware of ransomware. Want wanneer weet je dat data geinfecteerd is? Hiervoor wordt met cyber recovery software, CyberSense, de data in de kluis automatisch geanalyseerd op verdachte veranderingen zoals aangepaste file extensies, bestandsgrootte, corrupte file structuur, corrupte file content of deels versleutelde bestandsinhoud. Vervolgens wordt hier direct over gerapporteerd. Met deze aanpak kan nog niet eerder geidentificeerde malware of ransomware worden gedetecteerd.

Het is mogelijk om binnen de kluis in een “clean-room” de data te controleren zonder invloed van buiten en daarna getroffen productiesystemen te herstellen.

Voordelen van Cyber Recovery Vault

  • Geautomatiseerde herstel- en herstelprocedures om bedrijfskritische systemen snel en betrouwbaar weer online te brengen.
  • Herstel is geïntegreerd in uw incident response proces.
  • CyberSense levert ook forensische rapporten na de aanval om inzicht te krijgen in de diepte en breedte van de aanval en biedt een lijst van de laatste goede back-up sets voor de corruptie.
  • Cyber Recovery biedt beheertools en de technologie die het eigenlijke gegevensherstel uitvoert.
  • Het automatiseert de creatie van de herstelpunten die worden gebruikt voor herstel of beveiligingsanalyse.
  • Air gapped oplossing

Geïnteresseerd of wilt u meer informatie?

Onze specialisten helpen u graag!

Contact basis
*


+31 (0)85 111 0 700

Nieuwland Parc 155
3353 LJ Papendrecht