Software Defined Storage

Software-defined storage (SDS) is een opslagarchitectuur, waarbij de opslagsoftware is losgekoppeld van de hardware. U krijgt hierdoor grotere schaalbaarheid, flexibiliteit en controle over uw data-opslaginfrastructuur. In tegenstelling tot traditionele NAS- (network-attached storage) of SAN- (storage area network) systemen, is SDS ontworpen om te presteren op elke industriestandaard, omdat de software niet meer afhankelijk is van merkgebonden hardware.

Door de storage software los te koppelen van de hardware, bent u geheel vrij om uw opslagcapaciteit naar wens en wanneer u wilt uit te breiden, in plaats van merkgebonden op zoek te gaan naar uitbreidingsmogelijkheden. Het stelt u in staat om op ieder moment hardware te upgraden of downgraden. Kortom, SDS geeft u een enorme flexibiliteit.

IT creation helpt u graag bij het maken van keuzes, de inrichting, de configuratie, de implementatie en eventueel het beheer van uw SDS omgeving. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan contact met ons op.

Software-defined storage advies

De voordelen van Software Defined Storage oplossingen

Om gegevens naar een opslagapparaat te kunnen lezen of schrijven, moet u een interface hebben met de softwarelaag die het databeheer in uw storage omgeving regelt. Naast de meest eenvoudige drivers die nodig zijn voor de toegang tot data, is het ook belangrijk om het opslagapparaat zelf en de interacties met andere apparaten te kunnen beheren wanneer het is aangesloten op een groter systeem, zoals bijvoorbeeld een SAN. Software Defined Storage is toepasbaar op alle industriestandaard servers en -schijven. Met SDS heeft u maximale flexibiliteit om uw storage omgeving zodanig in te richten, dat u altijd de juiste hoeveelheid capaciteit in huis heeft om uw data veilig op te slaan.

SDS maakt deel uit van een groter IT-ecosysteem, dat hyperconverged infrastructuur wordt genoemd. Hyperconverged betekent dat hardware en software van elkaar zijn gescheiden, waardoor u keuzevrijheid heeft welke hardware u aanschaft en hoeveel opslag u daadwerkelijk nodig heeft.

  • Automatisering: Vereenvoudigd opslagbeheer zorgt voor lagere kosten.
  • Standaard interfaces: Een application programming interface (API) voor beheer en onderhoud van opslagapparaten en -diensten.
  • Gevirtualiseerd datapad: Blok-, bestand- en objectinterfaces, die toepassingen ondersteunen die naar deze interfaces zijn geschreven.
  • Schaalbaarheid: De mogelijkheid om opslaginfrastructuur uit te schalen zonder de prestaties te belemmeren.
  • Transparantie: De mogelijkheid om opslaggebruik te monitoren en te beheren, terwijl men weet welke middelen beschikbaar zijn en tegen welke kosten.

Schaalbaar

Kosten efficiënt

Flexibel