Nieuws

Dell Technologies World 2020 start met nieuws en aankondigingen

Er was interessant nieuws te horen tijdens de eerste sessies van de wereldwijde, voor het eerst virtuele, Dell Technologies World. Het jaarlijkse evenement waarbij Dell Technologies haar grootste nieuws en innovaties aankondigt.

Opening Dell Technologies World 2020

De aftrap werd vanzelfsprekend gedaan door Michael Dell ‘himself’. Hij begon heel menselijk en noemde de Corona pandemie en wat dat met ons doet als mens. Hij refereerde hierbij aan de toenemende polarisatie en riep op tot verdraagzaamheid en eenheid om zo uit de huidige crisis te komen.

Hij gaf ook aan dat Corona zorgt voor innovatie versnelling. We werken en studeren vanuit huis en doen aan “social distancing”. In deze nieuwe manieren van sociale omgang heeft technologie een cruciale rol. De digitale transformatie speelt een belangrijke rol bij het creëren van een vernieuwde “bright future” en economische groei.

Zo heeft Dell Technologies, juist in deze periode, in al haar Lines of Business nieuwe producten en services geannonceerd. Michael Dell stapte daarna over op het voor hun strategisch belangrijke Project Apex. Met Project APEX wil Dell Technologies al zijn producten en diensten beschikbaar stellen op basis van “as-a-Service” afreken methode.

Artificial Intelligence en de komst van 5G zijn volgens Michael Dell de grote drivers voor de aanstaande 4e digitale revolutie: we zitten in het data tijdperk.

In 2030 zal wereldwijd ruim 50% van alle landelijke bruto nationaal product cijfers gegenereerd worden door vormen van digitale producten en/of diensten. Oftewel: “The digital future is now”!

Keynote “Edge is eating the cloud”

In de keynote van Michael Dell en John Roese (CTO Dell Technologies) was veel aandacht voor de sterke groei en belangrijke rol van Edge computing in IT-architectuur trends. De trend “alles naar de Cloud” wordt achterhaald door de sterke groei en belang van Edge computing (bewerken en verwerken van data dichtbij de bron waar de data gegenereerd wordt). Er wordt zelfs gesproken dat Edge computing belangrijker wordt dan cloud (“Edge is eating the cloud”). De aanjager hiervoor is Internet of Things (IoT). Op dit moment wordt 10% van de gegenereerde enterprise data buiten het datacenter of cloud verwerkt. In 2025 verwacht Gartner dat dit 75%(!) zal zijn.  Voor meer informatie over hoe Gartner kijkt naar Edge computing: Gartner – What Edge Computing Means for Infrastructure and Operations Leaders

Aankondigde ontwikkelingen

Dell Technologies kondigde onder andere de onderstaande oplossingen/projecten aan ter innovatie van hun product en dienstenportfolio*:

– Project APEX; Met Project APEX wil Dell Technologies op basis van een “as-a-Service” afreken methode en Cloud strategieën, technologieaanbod en go-to-market-strategie samenbrengen als één geheel als uitgangspunt voor de producten en diensten. Dat betekent een consistente ervaring, ongeacht waar ze workloads uitvoeren (on-premise, edge-locaties en public clouds).

 

– Nieuwe Dell Technologies Cloud Console; de software en beheertool voor IT omgevingen, ook onderdeel van project APEX.

– Introductie Storage as-a-Service (STaaS); Het is een as-a-Service portfolio van schaalbare en flexibele opslagtypen (on-premise). STaaS is ontworpen voor OPEX-transacties. De STaaS-bronnen zijn eenvoudig te beheren via de Dell Technologies Cloud Console.

 

– Dell Technologies Cloud PowerProtect (voor Multi-cloud); met deze volledig beheerde service kunnen klanten data en applicaties in public clouds vanaf één plek (Dell PowerProtect) beschermen door middel van een low-latency verbinding tussen de grote public clouds, zonder extra cloud kosten. Bedrijven besparen kosten door nul uitstapkosten van het PowerProtect-apparaat en realiseren extra besparingen zonder uitgaande kosten bij het ophalen van hun gegevens uit Microsoft Azure.

*Bronnen: Emerce ,CRN

IT creation is Titanium Partner van Dell Technologies. Lees hier meer.

Wilt u reageren?

+31 (0) 85 111 0 700