Themas

In deze tijd overstappen naar een Datacenter/Cloud-omgeving

Gemeenten verwerken dagelijks duizenden aanvragen van ondernemers, overal in Nederland krijgen kinderen digitaal onderwijs en bijna 7 miljoen mensen werken in deze Corona tijd vanaf huis. Dit vraagt om een versnelde digitalisering van onze IT-infrastructuur. Om zeker te zijn dat al deze informatie toegankelijk is en blijft, is het urgenter dan ooit om na te denken over uw Cloud strategie.

Geen grenzen aan groei
Voor bedrijven die een eigen on-premise omgeving hebben, zorgt een Private Cloud oplossing voor minder beheerlasten. Heeft u een snel groeiend of juist krimpend bedrijf, of werken vrijwel al uw medewerkers vanaf huis, dan is op- en afschalen van Cloud-computing binnen een handomdraai mogelijk en kunnen uw medewerkers snel en veilig werken waar ze maar willen.

Ultieme dataveiligheid
Kiest u voor een IT-omgeving op basis van een Cloud technologie, dan mag u er op vertrouwen dat uw applicaties en data altijd en overal veilig beschikbaar zijn. Vanuit een beveiligd en modern ingericht datacenter, voorzien van energiezuinige en redundante stroom- en koeltechnieken. Naar wens wordt het datacenter deels of volledig beheerd door een IT-partner. Een back-up dienst zorgt ervoor dat uw data veilig is opgeslagen zodat u hierop kunt terugvallen als u onverhoopt iets kwijt bent.

Dagelijks beheer
Met een Managed Desktop omgeving behoren investeringen in uw infrastructuur en hoge licentiekosten tot het verleden. Uw medewerkers hebben een complete Microsoft desktop met de gebruikelijke Office applicaties en toegang tot specifieke eigen applicaties. Daarnaast beschikt uw omgeving altijd over voldoende opslagcapaciteit.

Mocht er zich onverhoopt toch een storing voordoen waarbij data verloren raakt, dan wordt uw data snel teruggeplaatst vanuit de back-up. Systeem updates worden dagelijks uitgevoerd, zonder dat u hier iets van merkt. Zo kunt u zich concentreren op uw business en heeft u geen omkijken naar uw datacenter omgeving.

Infrastructuur als dienst
Liever uw gehele infrastructuur (servers, opslag, netwerk en virtualisatie) overzetten naar de Cloud? Dan zijn er ook complete platform oplossingen, zoals Infrastructure as a Service (IaaS). IaaS biedt u een eenvoudige, snelle en veilige manier van werken. Wilt u bijvoorbeeld uw ontwikkel- en/of testomgeving snel overzetten, dan is dit snel geregeld met behulp van een ‘best practice’ migratieplan. Tijdelijk extra server- of storagecapaciteit nodig tijdens een seizoen piek? Extra ruimte is binnen een dag geregeld en altijd up-to-date.

Advies op maat
Wij snappen dat u bij het overstappen naar de Cloud niet over één nacht ijs gaat. Vooraf alle mogelijkheden overwegen en goed nadenken welke oplossing het beste bij uw organisatie past, voorkomt veel problemen achteraf. Zelfs een on-premise omgeving kan nog altijd een goede keuze zijn. Onze consultants helpen u graag met het inventariseren van uw eisen en wensen en beoordelen het mogelijke verbeter potentieel. Zij ondersteunen u met het maken van de juiste keuze, die het beste past bij uw organisatie.

Meer weten over Managed Cloud?
Bekijk de mogelijkheden.

Wilt u reageren?

+31 (0) 85 111 0 700