Referentie case

De Menken keuken

De Menken keuken profiteert van krachtige performance dankzij Dell Technologies en IT creation

Loopt u in de supermarkt dan komt u de producten van de Menken keuken waarschijnlijk overal tegen zonder het te beseffen. De Menken keuken is verantwoordelijk voor spreads, sauzen, verpakte vleeswaren en carpaccio onder private label. De afzetmarkt van het bedrijf bestaat uit supermarkten en grote retail-, horeca- en cateringbedrijven in zowel Nederland als Europa.

 

De uitdaging

Wat begon als familiebedrijf, groeide uit tot een miljoenenbedrijf met ruim 350 medewerkers. Met een IBM AS400 en een verouderd I-Make ERP-systeem waarvan de support afliep, was het voor Arno Sanberg, ICT Manager, tijd om De Menken keuken te innoveren en digitaliseren. Door de komst van een nieuw ERP-systeem werd er besloten om de complete serveromgeving te veranderen. “Voor ons was het van belang dat de productie zo min mogelijk last zou ondervinden van  het vernieuwen van onze IT-infrastructuur. Productie is just-in-time, dus als er IT downtime is, loopt de productie snel helemaal vast. Het hele bedrijf leunt op onze automatisering.” De keuze voor een on-premise omgeving lag  voor De Menken keuken vrij voor de hand. “Ons nieuwe ERP-systeem kan zowel op een on-premise omgeving draaien als in de cloud. Daarnaast zijn we afhankelijk van één glasvezelkabel en wordt er veel industrie in de buurt gebouwd wat dikwijls invloed heeft op de verbinding. Een on-premise omgeving paste daarom meer bij ons.”

De oplossing

“We kwamen met Dell Technologies in gesprek, en in plaats van te denken vanuit het product, keken zij naar de problemen waar we tegenaan liepen.” Het allerbelangrijkste voor de nieuwe infrastructuur bij De Menken keuken was de uptime, wat tevens ook één van de problemen was voordien. Om de uptime te garanderen werd er uiteindelijk gekozen voor een gespiegelde opstelling verdeeld over beide locaties. Arno: “Onze eisen, wensen en kosten werden in kaart gebracht en dat totaalplaatje klopte gewoon.” Dell Technologies sprak ook met lovende woorden over IT creation als partner. “IT creation dacht tijdens het gehele proces in oplossingen. Doordat zij ons telkens advies gaven over performance, capaciteit en back-up, werd alles inzichtelijk.”

De nieuwe IT-omgeving

Zo ontstond er een nieuwe omgeving waarin op storage-niveau middels live volume replicatie plaatsvindt, waardoor de data op beide locaties beschikbaar is. Het doel van de uiteindelijke gekozen oplossing was om redundantie en betrouwbaarheid in te bouwen. Met als wens om zoveel mogelijk te automatiseren, zodat er in het geval van een disaster, zo min mogelijk menselijke handelingen benodigd zijn om over te schakelen naar de uitwijklocatie. Om aan deze wens te voldoen is er naast het inzetten van Dell EMC-hardware gekozen voor de virtualisatieproducten van VMware om HA-functionaliteit te automatiseren. “Wat wij zo mooi aan deze samenwerking vinden, is dat Dell Technologies meer levert dan alleen zijn producten en ons gericht adviseert.

Daarbij is de toewijding van een ‘Dell only partner’ zoals IT creation iets wat we zeer waarderen. Zij hielpen ons om onze gehele IT-infrastructuur over te zetten op Dell Technologies”, aldus Arno Sanberg.

Hoge performance

Binnen de aangeboden oplossing wordt zo slim mogelijk omgegaan met de licenties, resources en het beschikbare budget, zonder concessies in functionaliteit. “Onze performance is met meer dan 150% omhoog gegaan en ons remote desktop-geheugen met 200%. Dankzij de gestructureerde projectaanpak en de toewijding van de medewerkers van zowel projectmanagement als sales, draait alles als een zonnetje. Wij hebben nu echt een moderne en indrukwekkende IT omgeving!”

Wilt u meer weten over deze referentie en is het herkenbaar? Neem vrijblijvend contact op met onze consultants.

Eén van onze specialisten helpt u graag verder.

Contact basis
*


+31 (0) 85 111 0 700

Nieuwland Parc 155
3353 LJ Papendrecht