Referentie case

Funda

Een platform als product

Iemand die een huis gaat kopen of huren kijkt nagenoeg altijd op funda. Daarbij zal deze persoon zich waarschijnlijk niet realiseren hoe funda ervoor zorgt dat huizen snel en eenvoudig worden gevonden en hoe woningen goed in beeld worden gebracht. De functionaliteiten op het platform zijn voor de gebruiker de normaalste zaak van de wereld, maar er komt behoorlijk wat bij kijken om dit allemaal mogelijk te maken.

Achter de schermen is er een groot ontwikkelteam van zo’n 45 developers actief, die onderverdeeld zijn in meerdere teams en specialismen. Denk hierbij onder andere aan de zoekfunctie, zodat datgene wat de gebruiker zoekt ook gevonden wordt. Of het prettig en volledig weergave van informatie over huizen, met bijvoorbeeld foto’s, plattegronden en video’s. Ook belangrijk is een goede ervaring met funda via de Android en iOS app.

De uitdaging

De doorloopsnelheid bij het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten vond funda echter te laag. Er werd gebruik gemaakt van een SAN omgeving, een Storage Area Network Infrastructuur, waarmee de verschillende development teams de opslagcapaciteit gezamenlijk gebruikten. Deze SAN omgeving was traag, kende veel downtime en was daardoor duur in beheer.

Een bredere relatie met IT creation

Funda stond voor een uitdaging en besloot de reeds bestaande samenwerking met IT creation uit te breiden. John Verburg, Senior Network Engineer/Manager System and Application Management van funda, licht toe: “We werken al jaren met IT creation voor onze productieomgeving en onze hardware benodigdheden op kantoor. Het onderbrengen van onze SAN omgeving bij IT creation was een logische stap. Ze denken met ons mee, hebben de knowhow en geven een eerlijk advies. Zelfs over zaken die buiten hun eigen dienstenpakket vallen.”

De geleverde oplossing

Om de doorloopsnelheid voor de developers sterk te vergroten is een Dell EMC Compellent omgeving ingericht, een volledige omgeving van servers, switches en opslag. Daarbij werd gekozen voor een fullflash Compellent, juist omdat de snelheid zo belangrijk was. Omdat funda met enorm veel data te maken heeft, en ieder team min of meer met dezelfde data werkt, is op advies van IT creation gekozen voor een groter aantal terabytes dan van tevoren begroot. “Nu hebben we ruimte voor groei en kunnen we minimaal vier jaar vooruit met deze oplossing”, aldus Verburg.

Positieve resultaten

“Constante vernieuwing van het platform is voor funda cruciaal om de voorsprong te behouden”, vervolgt hij. “Het snel kunnen ontwikkelen, testen en beschikbaar maken van extra functionaliteiten voor de gebruiker, helpt daarbij.”

Wilt u weten hoe IT creation uw organisatie kan helpen bij het inrichten van uw IT-infrastructuur?

Eén van onze specialisten helpt u graag verder.

Contact basis
*


+31 (0) 85 111 0 700

Nieuwland Parc 155
3353 LJ Papendrecht