Referentie case

Miramap

Van ruimtevaarttechnologie naar ‘high performance computing’ IT infrastructuur. IT creation ontwikkelt krachtige hybride IT infrastructuur als een Datacenter as a Service oplossing voor Miramap met Dell Technologies.

Periodieke controles zijn de basis voor veel overheidsinstanties en organisaties om bepaalde aspecten te beoordelen. Zoals bijvoorbeeld voor de weerbaarheid en conditie van dijken tegen het water. Door innovatie en nieuwe technieken toe te passen ontwikkelen zich nieuwe controlesystemen die beter, nauwkeuriger en met meer beeld de periodieke controles uitvoeren. Hierbij is Miramap een uitstekend voorbeeld, waarbij in de basis ruimtevaarttechnologie is doorontwikkeld naar platforms die digitaal een situatie in kaart brengen en vertalen naar (3D) beeldmateriaal voor analyse.

Hogere prestaties noodzakelijk

Voor nu en in de toekomst is de ontwikkelde technologie de ‘core business’. Het genereren van deze hoogwaardige data vraagt niet alleen een betrouwbare en veilige IT omgeving, maar vooral een oplossing die past bij de groei en digitalisering van Miramap. Snelheid en kracht zijn daarbij essentieel, maar ook diepgaande kennis voor het zorgeloos beheren en verbeteren van de hybride IT infrastructuur.

De geleverde oplossing

Om de maximale prestaties te kunnen bieden is er een high performance infrastructuur geïmplementeerd die door Miramap wordt afgenomen als Datacenter as a Service oplossing. Er is gekozen voor deze oplossing vanwege de betrouwbaarheid en flexibiliteit van de oplossing ten opzichte van een datacenter op locatie.

De high performance omgeving stelt Miramap instaat om de verwerking van het beeldmateriaal op een hoge snelheid uit voeren in combinatie met software van LEICA tot het uiteindelijke eindresultaat. Gezamenlijk zijn Miramap, Dell Technologies en IT creation tot een oplossing gekomen die Miramap de snelheid, flexibiliteit en performance biedt om zich te kunnen focussen op hun primaire processen. Het infrastructuur beheer wordt verzorgd door IT creation, wat gaat zorgen voor de continuïteit van de geleverde oplossing.

De geleverde oplossing bestaat uit meerdere Dell EMC FX2 chassis met FC640 servers gekoppeld aan Dell EMC R740XD2 NAS storage units. De verwerking van het beeld materiaal vindt plaatst op Dell rack Precision 7920 workstations om locatie onafhankelijk de verwerking uit te kunnen voeren.

Resultaat voor Miramap

Men kan plaats onafhankelijk werken en gebruik maken van hoge prestaties die nodig zijn om de digitale materialen bij Miramap te produceren en door te ontwikkelen. Ze kunnen leunen en steunen op een krachtige en betrouwbare hybride IT infrastructuur en een IT partner die ze bijstaat met de benodigde specifieke kennis binnen een Managed Services dienstverlening. Hierdoor kunnen de klanten van Miramap rekenen op kwalitatieve inzichten vanuit de geleverde beelden en berekeningen.

Wilt u weten hoe IT creation uw organisatie kan helpen bij het inrichten van uw IT-infrastructuur?

Eén van onze specialisten helpt u graag verder.

Contact basis
*


+31 (0) 85 111 0 700

Nieuwland Parc 155
3353 LJ Papendrecht