Referentie case

PGB Pensioendiensten

IT creation en solution provider Dell EMC hebben in succesvolle samenwerking een goede ICT-oplossing gerealiseerd voor PGB Pensioendiensten.

Namens Pensioenfonds PGB verzorgen zij de pensioenen van meer dan 300.000 mensen en beheren daarvoor een vermorgen van ruim 23 miljard euro. Daarnaast verzorgen zij de administratie en uitbetaling van alle pensioenregelingen. Door steeds striktere wet- en regelgeving, gecombineerd met de groei van het fonds neemt het belang van ICT sterk toe. PGB Pensioendiensten zocht daarom naar een partner die kon helpen met de verbetering van hun technische infrastructuur, van ontwerp tot en met uitvoering en onderhoud. Dit was aanleiding om IT creation te benaderen voor een goede oplossing om de continuïteit van de diensten bij calamiteiten te waarborgen, een zogenaamde uitwijkomgeving.

De VRTX, een compleet datacenter in één compact apparaat

IT creation ontzorgt bedrijven full service op het gebied van complexe ICT-vraagstukken en faciliteert hun groei. Het bedrijf biedt complexe oplossingen voor technische vraagstukken rondom onder andere ICT-infrastructuur, cloud en security. PGB Pensioendiensten zag de behoefte aan opslag groeien en de vraag was hoe die opslag zo optimaal kon worden ingericht. IT creation heeft geholpen de doelstellingen helder te krijgen en ondersteund met het ontwerp, advies en het daadwerkelijk inrichten van het geselecteerde datacenter. Ook werd de bestaande apparatuur handiger ingezet. IT creation heeft PGB Pensioendiensten geadviseerd de Dell EMC VRTX aan te schaffen. Dit is een compleet datacenter met rekenkracht, opslagcapaciteit en netwerkverbindingen in één compact apparaat. Voor optimale risicoverlaging is dit apparaat vervolgens geplaatst op locatie die geografisch van de werkomgeving van PGB Pensioendiensten gescheiden is.

De feilloze uitwijktest wekte enthousiasme en vertrouwen

Daarna was het tijd voor het testen van de werking van de bedrijfskritische ICT-systemen van PGB Pensioendiensten, een zogenaamde uitwijktest. Dit was ook het moment voor PGB Pensioendiensten om de gekozen oplossing aan de eigen organisatie te presenteren. Het resultaat van de test was feilloos. De uitwijkomgeving werkte zo goed, dat medewerkers op de testomgeving ervan overtuigd waren dat ze in de productieomgeving werkten, het verschil was niet merkbaar. Dit uitstekende testresultaat wekte zoveel vertrouwen en enthousiasme bij het projectteam, dat PGB Pensioendiensten besloot IT creation in te zetten op meer ICT-projecten.

Er is chemie tussen de mensen van IT creation en die van ons

“Samenwerken met IT creation is een verademing.” vertelt Guy Duijzings. Hij is Manager Supply Management bij PGB Pensioendiensten en verantwoordelijk voor het technisch beheer, de servicedesk, de inkoop en het leveranciersmanagement van de ICT-afdeling, die bestaat uit 70 medewerkers. Guy is erg enthousiast over de dienstverlening van en samenwerking met IT creation: “Er is chemie tussen de mensen van IT creation en die van ons. Hun dienstverlening is laagdrempelig, waardoor onze medewerkers niet aarzelen om hun hulp in te roepen. De mensen van IT creation geven zelden aan dat ze iets niet kunnen en we worden er steeds weer door verrast hoe breed en intensief hun kennis is. Je moet goede afspraken kunnen maken en elkaar aanvullen voor een succesvolle samenwerking. Dat gaat uitstekend.”

IT creation verlaagt het risico en de kosten

Dankzij IT creation hoeft PGB Pensioendiensten niet meer significant te investeren om aan de groeiende vraag naar opslag te voldoen. De VRTX is dusdanig ontworpen en ingezet dat er ruimte is gelaten in het chassis om deze gemakkelijk uit te breiden. Extra opslagcapacitet en/of rekenkracht is snel, effectief en tegen geringe kosten te realiseren. Ook is het risico verlaagd door de servers met informatie buiten de deur te plaatsen. Bij een calamiteit in de oude situatie zou het drie dagen kosten om verder te kunnen werken. Door de professionaliteit, vakkennis en ervaring van IT creation, gecombineerd met de VRTX van Dell EMC kan dat nu binnen 24 uur. “IT creation geeft zo’n toegewijde dienstverlening dat we het gevoel krijgen de enige klant te zijn.” vervolgt Guy. “Niets is te gek en ze staan altijd voor ons klaar. Ze lopen niet hard om een gunstige indruk te wekken, maar gewoon omdat ze zo zijn. Geen wollige verhalen maar een concrete aanpak op een manier dat iedereen het snapt en je meteen aan de slag kunt. Vooraf geven ze realistische inschattingen en maken dan ook waar wat ze beloven. Dankzij IT creation hebben wij onze doelstellingen behaald.”

Wilt u weten hoe IT creation uw organisatie kan helpen bij het inrichten van uw IT-infrastructuur?

Eén van onze specialisten helpt u graag verder.

Contact basis
*


+31 (0) 85 111 0 700

Nieuwland Parc 155
3353 LJ Papendrecht