Referentie case

Hexagon innoveert dankzij nieuwe efficiënte storage oplossing

Hexagon is een wereldleider op het gebied van digital reality solutions. Het combineert sensor-, software- en autonome oplossingen zodat klanten met behulp van data hun bedrijfsvoering, workflows en processen kunnen optimaliseren en hun efficiëntie, productiviteit, kwaliteit en veiligheid kunnen verhogen. Dit doet Hexagon in uiteenlopende sectoren, waaronder de industriële, productie-, infrastructuur-, en publieke sector.

Bekijk de case in video

Download volledige referentie

 

Efficiëntie is bedrijfskritisch

Stefan de Geus, IT Consulting Lead interne IT-afdeling bij Hexagon: “Als interne IT-afdeling richten wij onze dienstverlening op de enterprise-systemen in de EMEA-regio. Wij beheren de systemen die nodig zijn om de bedrijfsvoering te kunnen blijven uitoefenen, zoals het financiële (ERP) systeem. Alle vestigingen in deze regio maken gebruik van de diensten die wij vanuit Nederland aanbieden, waardoor het bedrijfskritisch is dat de IT efficiënt werkt.”

Hexagon vroeg aan Dell Technologies hoe het al zijn systemen kon consolideren in een cluster, inclusief shared storage. Hiervoor werd partner IT creation ingeschakeld. De Geus: “Dit heeft veel toegevoegde waarde gehad, het voelde als een warm bad. De producten sloten perfect aan op onze behoeften en het gedegen onderzoek vooraf, de aankoop, de after sales en de optimalisatie verliepen heel soepel.

 

 

Live Optics toepassen

IT creation voerden een aantal Live Optics metingen uit om te ontdekken hoeveel performance de omgeving vraagt. Live Optics is een tool om de workload data van storage, servers, data protectie en bestanden te meten en te analyseren. Op basis van deze analyses kan IT
creation een optimale configuratie samenstellen die aan alle eisen voldoet. De Geus: “IT creation liet ons verschillende opties zien en uiteindelijk kozen we voor de PowerStore 1000T omdat dit de meest (kosten)efficiënte oplossing was. Een oplossing van een andere leverancier was namelijk drie keer zo duur. De PowerStore 1000T wordt zowel voor de ALI- als de SIG-divisie gebruikt.

IT creation verzorgde de installatie van de PowerStore 1000T. Als een Dell Technologies Titanium partner kan IT creation ook het beheer verzorgen, maar Hexagon verzorgt zelf het dagelijkse beheer van zijn hardware. Mochten er complexe uitdagingen zijn waar Hexagon niet uitkomt, dan kunnen ze contact opnemen met IT creation. De Geus zegt hierover: “IT creation denkt mee en geeft advies wat het beste aansluit bij jouw behoeften en bedrijfsvoering. Het management van een bedrijf stelt altijd vragen wanneer er een nieuwe oplossing moet worden aangeschaft.

 

 

Meer snelheid op meerdere vlakken dankzij de PowerStore

Hexagon ondervond vele voordelen dankzij de PowerStore. Volgens De Geus is de oplossing veel sneller dan de vorige. Bij de Unity was de latency rond de 4 tot 5 milliseconde, met soms pieken van ver boven de 10 milliseconden. De respons van de PowerStore is tien keer sneller. Deze zit over het algemeen op 0,5 milliseconde met soms pieken van 1 tot 2 milliseconden. De Geus: “Tweemaandelijks wordt er een kopie van de productie-omgeving en productiedata doorgestuurd naar de ontwikkel- en testomgeving om onze interne bedrijfsprocessen te optimaliseren. Voorheen duurde dat proces zo’n 50 uur. Met de PowerStore is dit proces binnen 10 uur voltooid – het is zeker vijf keer zo snel.”

Een ander groot voordeel van de deduplicatie is dat Hexagon een stuk minder ruwe opslag nodig heeft dan voorheen. In de Unity zaten 50 disks, dit was de maximale capaciteit. De PowerStore gebruikt slechts 7 disks. Collega’s van De Geus merken ook dat ze sneller en efficiënter kunnen werken dan voorheen. De Geus: “De PowerStore is kritisch in ons hele cluster. Daarom hebben we gekozen voor ProSupport van Dell inclusief 4H mission critical, waardoor we binnen vier uur
support moeten krijgen.

Naar Dell PowerStore

 

 

 

Wilt u meer weten over deze referentie en is het herkenbaar? Neem vrijblijvend contact op met onze consultants.

Eén van onze specialisten helpt u graag verder.

Contact basis
*


+31 (0) 85 111 0 700

Nieuwland Parc 155
3353 LJ Papendrecht