Themas

4 redenen om voor Dell EMC PowerStore te kiezen

Aan het nadenken over een nieuwe IT storage oplossing? Ontdek 4 redenen om voor Dell EMC PowerStore te kiezen.

 

1. Sneller herbouwen dankzij nieuwe technologie in raid levels

Het is nu eenmaal zo dat drives niet het eeuwige leven hebben. Wanneer een drive uitvalt, is het van belang dat er geen data verloren gaat en de data ergens anders opnieuw herbouwd kan worden. Dit noemen we ook wel een ‘rebuild’.

Raid is een dataopslagtechnologie die met gebruik van meerdere drives er onder andere voor zorgt dat data herbouwd kan worden. Raid maakt hiervoor gebruik van een formule om te berekenen hoe de data van de uitgevallen drive opnieuw moet worden opgebouwd.

Bij een raid 5 configuratie staat deze formule op één drive en kan er dus ook maar één drive uitvallen zonder dat dit problemen veroorzaakt. Een raid 6 configuratie werkt hetzelfde, maar dan met twee drives. Bij beide systemen staat er altijd een lege drive – de hot spare – klaar als reserve.

Dell EMC PowerStore maakt gebruik van nieuwe technologie van raid 5, waarbij er op alle aanwezige drives een stukje ruimte gereserveerd is. In het geval van een rebuild hoeft het systeem niet alle data naar één schijf te halen, maar accommoderen alle drives een deel van de rebuild. Dit zorgt ervoor dat het proces veel sneller gaat.

“Een uitgevallen drive wordt niet herbouwd op één lege reserve drive, maar wordt verdeeld over de vrijgehouden ruimte op verschillende drives. Hierdoor gaat rebuilden een stuk sneller en zo blijft eventuele downtime tot een minimum beperkt.”

 

2. Meer beschikbare opslagruimte dankzij 4:1 gegarandeerde datareductie

Dankzij de Lewisburgh-chip bent u met Dell EMC PowerStore gegarandeerd van 4:1 datareductie. De chip zorgt ervoor dat uw data gecomprimeerd en gededupliceerd wordt, zonder dat dit invloed heeft op de performance.

Comprimeren is eigenlijk kijken of ergens “lucht” in de data zit wat eruit gehaald kan worden. De data wordt als het ware samengeperst. Overbodige code wordt verwijderd waardoor de data slinkt.

Bij deduplicatie worden duplicaten, ofwel dubbele informatie, in de data herkend en opgeschoond. De data wordt nog maar één keer opgeslagen. Op alle andere plekken waar de duplicaten stonden, kan de data dankzij een verwijzing nog steeds geraadpleegd worden. In de praktijk merkt u hier dus niets van, behalve dat er zeer efficiënt wordt omgegaan met de benodigde resources.

3. Altijd vooraf inzicht in wat er gaat gebeuren met CloudIQ

Analysesoftware Cloud IQ kan door middel van artificial intelligence (AI) en machine learning voorspellen wat er met het systeem en de drives gaat gebeuren. Zo weet u van te voren:

  • Of een schijf gaat uitvallen
  • Wanneer een schijf moet worden toegevoegd om voldoende capaciteit te behouden

Bovendien heeft u altijd inzicht in:

  • Technische status en gezondheid van het systeem
  • Wanneer het supportcontract verloopt
  • Welke performance impacts er zijn geweest
  • Hoeveel reclaimable storage u heeft

Integratie met CloudIQ is standaard inbegrepen bij Dell EMC PowerStore. Meer weten over deze tool? Bekijk dan: CloudIQ voorspelt en geeft u inzicht in uw (toekomstige) storage-omgeving

 

4. Sneller en eenvoudiger innoveren dankzij containers

Dell EMC PowerStore heeft een architectuur die gebaseerd is op containers. Iedere functionaliteit wordt als ‘container’ aan het systeem toegevoegd. Hierdoor kunnen nieuwe technologieën vele malen makkelijker worden toegevoegd. Meestal zelfs zonder downtime.

“Containers kunt u zien als apps op uw smartphone. Een afgebakend stukje functionaliteit dat apart geïmplementeerd en geüpdatet kan worden.”

Dit stelt Dell EMC in staat om sneller en eenvoudiger te innoveren. Zo kunt u eerder profiteren van nieuwe technologieën en functionaliteiten. Zo is het met PowerStore T, dankzij containers, mogelijk om deze ook als file storage te gebruiken. Dit kunt u zien als de netwerkschijf op uw PC.

 

Dell EMC PowerStore T of PowerStore X?

PowerStore T en X maken deel uit van dezelfde productserie. Hoewel bovengenoemde redenen voor beide systemen gelden, zijn er ook verschillen tussen de twee. Met PowerStore T is het onder andere mogelijk om tot vier storage omgevingen te koppelen en deze te beheren als één. De ‘T’ staat voor traditional.

PowerStore X is een combinatie tussen traditionele storage en hyperconverged. De ‘X’ staat voor next generation.

 

Advies over storage?

Onze experts staan u graag te woord over geschikte storage oplossingen voor uw organisatie. Neem gerust contact op.

Contact opnemen

 

Liever direct uitproberen? Dat kan! Meld u aan voor onze webinar of laat een demo unit plaatsen door onze specialisten.

Aanmelden webinar of demo

 

Introductie en voordelen van Dell EMC PowerStore - IT creation

 

Meer informatie en advies kunnen de pre-sales specialisten van IT creation u per e-mail of telefoon geven.

 

Wilt u reageren?

+31 (0) 85 111 0 700