Themas

5 redenen waarom goede databeveiliging onmisbaar is

Is de data van uw organisatie goed beschermd? Of bent u, zonder het te weten, een ‘’makkelijk’’ doelwit voor cyberaanvallen? In deze blog geven wij u 5 redenen waarom een goede databeveiliging onmisbaar is.

Databeveiliging en -protectie zijn steeds vaker besproken onderwerpen. Dat is ook van uiterst belang in deze tijd: regels veranderen, cybercriminelen worden innovatiever en data krijgt een steeds hogere waarde. Het primaire doel van databeveiliging is het beschermen van informatie die een organisatie verzamelt, opslaat, ontvangt en verzendt. Als de databeveiliging en -protectie van uw organisatie niet op orde is, kan het bedrijf kritische gevolgen hebben.

1.      De waarde van data blijft groeien

In 2017 lag de waarde tussen de 15,6 en 20 miljoen euro. Dit bedrag neemt nog elk jaar toe. Volgens het CBS. Dit laat de enorme waarde van data goed zien.

Data wordt ten slotte steeds belangrijker. Met de data vergroot u o.a. inzicht in relaties, patronen en trends. Deze worden gebruikt voor het maken van beslissingen en om de concurrentie een stap voor te zijn. Het CBS constateert dat het toenemende datagebruik ook risico’s met zich meebrengt. Een goede databeveiliging en -protectie is hierin van groot belang.

Twijfelt u over de veiligheid van uw data? Zo komt u tot een goede dataprotectie strategie

Dataprotectie

2.      Het favoriete doelwit voor cybercriminelen

Cybercriminelen zijn zich vol op aan het ontwikkelingen. Ransomware wordt steeds sneller en lastiger te detecteren. Daarnaast zijn de backdoors in populariteit gestegen. Cybercriminelen verkopen deze voor grote bedragen door. Met backdoors dringen de cybercriminelen uw systemen binnen, waarna ze dreigen met ransomware.

Oude software en menselijke fouten blijven de belangrijkste problemen. Door onvoldoende databeveiliging bent u een makkelijk doelwit en daarmee een favoriet voor cybercriminelen.

3.      Het risico op afnemende commerciële waarde

Met een geslaagde cyberaanval verliest u gemiddeld 67000 euro. Daarnaast brengt het schade aan uw reputatie. Wat een lange termijn gevolg voor uw succes en commerciële waarde is. Uw data is ten slotte gestolen.  Dit komt helaas vaker voor dan u denkt. Volgens de Kamer van Koophandel krijgt één op de vijf ondernemers elk jaar te maken met een cyberincident. De grote van een organisatie speelt hierin geen rol.

4.      Aangescherpte regelgeving

De verplichtingen rondom cyberbeveiliging zijn strenger geworden dankzij de NIS2-richtlijn. Het Parlement heeft nieuwe wetten aangenomen. Deze zijn bedoeld om de EU-cyberveiligheid te verbeteren. De Europese lidstaten hebben tot eind 2024 de tijd om de richtlijn op te nemen in de nationale wetgeving. De NIS2-richtlijn schrijft een zorg-, meld- en toezichtplicht voor. Het Nationaal Cyber Security Centrum raadt, ter voorbereiding, aan om de databeveiliging en weerbaarheid van uw organisatie te verbeteren.

5.      Databeveiliging oplossingen bieden u garanties

Nieuwe databeveiliging oplossingen bieden u zekerheid dat uw data veilig is. Het IT-landschap blijft in ontwikkeling. Met de juiste technologieën beweegt uw organisatie met gemak mee en is altijd beveiligd. Denk verder aan garanties als:

  • Beschermde workloads in elke cloud omgeving
  • Veilige infrastructuur die de veerkracht optimaliseert
  • Oplossingen die activiteiten stroomlijnen en de TCO verlagen
  • Herstel van data na ransomware en cyberaanvallen
  • Vermindering van kosten voor het opslaan van beschermde data
  • Gegarandeerde deduplicatieratio
  • Datareductie voor databeschermingsapparaten

Overweegt u om de databeveiliging van uw organisatie aan te scherpen? Wij geven u graag meer informatie over dataprotectie.

Meer informatie over dataprotectie

Vrijblijvend advies?

Plan dan een afspraak in met onze specialisten.

Afspraak inplannen

Wilt u reageren?

+31 (0) 85 111 0 700