Themas

Beperk uw beveiligingsrisico’s met een zero trust strategie

Is uw organisatie beschermd tegen moderne malware- en ransomware-aanvallen? Als u nog gebruik maakt van een traditioneel beveiligingsmodel waarschijnlijk niet. In dit artikel leggen wij uit hoe u de weerbaarheid van uw organisatie, middels een zero trust strategie, vergroot.

Waarom de zero trust strategie?

Zero trust heeft als basisprincipe: Never trust, always verify. Er wordt niet vertrouwd op het bestaan van een veilig intern netwerk.

Technologische ontwikkelingen hebben de traditionele kijk op databeveiliging ingehaald. Plaats-, tijd- en apparaat onafhankelijk, adoptie van SaaS en andere cloudtechnologieën zijn hier voorbeelden van. Een beveiligingsmodel dat zich weet aan te passen aan een complexe moderne omgeving is van uiterst belang. De zero trust strategie helpt u datalekken en aanvallen te voorkomen.

De voordelen op een rij

De voordelen van een zero trust strategie hangen af van de implementatie en in welk fase u daarvan zit. Na volledige, juiste implementatie op alle beveiligingsgebieden, zijn dit de voordelen waar u van profiteert:

  • minimale blootstelling aan cyberaanvallen
  • hogere continuïteit van bedrijfskritieke processen
  • verhoogde kosten effectievere compliance
  • toekomst vaste IT-infrastructuur
  • extern personeel werkt veilig

De zero trust principes

De zero trust strategie gaat uit van 3 principes.

Uitdrukkelijk verifiëren

Verifieer en autoriseer altijd op basis van alle beschikbare datapunten. Inclusief gebruikersidentiteit, locatie, device health, service of workload, gegevensclassificatie en anomalieën.

Toegang met minimale machtiging gebruiken

Gebruikerstoegang wordt beperkt met Just-In-Time en Just-Enough-Access (JIT/JEA), risico gebaseerde adaptieve policies en databeveiliging. Op deze manier beschermt u de gegevens.

Ga uit van een lek

Minimaliseer de impactradius voor breaches en de toegang tot segmenten. Verifieer end-to-end versleuteling en gebruik analyses om:

  • inzicht te krijgen
  • bedreigingsdetectie te bevorderen
  • de verdediging te verbeteren.

Windows 11 Pro maakt bijvoorbeeld gebruik van de zero trust principes.

Beperk uw beveiligingsrisico’s met een zero trust strategie

Hoe implementeert u de zero trust strategie?

Veel organisaties weten niet waar ze moeten beginnen. De implementatie van zero trust kunt u het beste doen tijdens een vervangings- of uitbreidingsinvestering. Daarnaast is het aan te raden om een actieplan te maken. Dan weet u welk werk ervoor nodig is en hoelang het gaat duren. Dit kan namelijk goedkoper en efficiënt dan u zou denken. Het NCSC raadt aan om klein te beginnen met een focus op haalbare doelen. Daarnaast raden zij aan om samen te werken met een IT-bedrijf die u van advies kan voorzien.

Klaar voor?

De zero trust principes zorgen ervoor dat uw organisatie een hoge weerbaarheid heeft tegen aanvallen en dreigingen van binnenuit. Steeds meer organisaties kiezen ervoor om gebruik te maken van de Zero trust principes.

Wilt u net als de andere organisaties met de zero trust strategie werken?
Bekijk dan onze Windows 11 pro laptops.

Dell laptops met Windows 11 Pro

Vrijblijvend advies?

Plan dan een afspraak in met onze specialisten.

Afspraak inplannen

 

Wilt u reageren?

+31 (0) 85 111 0 700