Themas

De noodzaak van Rugged computers

Vrij vertaalt staat ‘Rugged’ of ‘Ruggedized’ in het Nederlands voor ‘Robuust’. ‘Ruggedized’ computers worden zo genoemd, omdat ze er letterlijk robuust uitzien. Met ‘Rugged’ of ‘Ruggedized’ bedoelt de fabrikant, dat de computers een zeer sterke behuizing hebben en extra betrouwbaar zijn in gebruik onder heftige omstandigheden, waar de kans op schade groot is. Ruggedized computers worden onder zware omstandigheden getest. Zoals in extreme kou of warmte of tegen (chemische) vervuiling.

Betrouwbaar tijdens extreme omstandigheden
Steeds meer sectoren zien de voordelen van het gebruik van Rugged notebooks en tablets. Het leger, de politie, ziekenhuizen, de energiesector en fabrieksomgevingen zijn allemaal zware gebruiksomgevingen, waarbij laptops onder extreme omstandigheden moeten blijven functioneren en het risico op uitval verkleind moet worden. Met het uitbreiden van Internet of Things (IoT) ontstaat er ook een grote behoefte aan robuuste en sterke pc’s. Door operationele technologie in het werkveld in te zetten, is meer actuele data dichtbij de bron beschikbaar. Operationeel werk wordt daarmee ondersteunt en vaak eenvoudiger gemaakt.

Wat zijn de voordelen van Rugged notebooks en tablets:

 • Gegarandeerde connectiviteit dankzij 802.11 ax Wifi, 4G/LTE breedband en toepasbare RF-opties voor WWAN, WLan en gps.
 • Hot-swappable batterijen en een oplader garanderen 24×7 betrouwbaarheid.
 • Presteert zelfs tijdens hele koude of warme omstandigheden van temperaturen van -29 tot 145° C.
 • Anti-weerspiegelde coating, waardoor informatie zelfs bekeken kan worden in direct zonlicht.
 • Veilige, versleutelde en verwijderbare opslag.
 • Kunnen een val weerstaan tot wel 2 meter.
 • Geschikt voor het werken met handschoenen en met ‘active’ pen.
 • Bestendig tegen water, vocht en stof.
 • Getest om aanhoudende trillingen te weerstaan.
 • Compatible dockingstations voor voertuigen en werkplekken.
 • Voorzien van vele accessoires zoals schouderriem, keybord, barcode scanner, om het werk nog makkelijker te maken.

Dell Latitude Rugged Portfolio
Dell Technologies heeft een breed ‘Latitude Rugged’ portfolio ontwikkeld om aan de eisen te voldoen in zware omstandigheden. Het portfolio bestaat uit:

 • Drie 14” volwaardige en gedeeltelijke Rugged notebooks
 • Twee 11.6” Rugged tablets
 • Eén 11” convertible tablet

Ze zijn getest om de meest veeleisende prestaties te verrichten in de gevaarlijkste omgevingen ter wereld. De 14” gedeeltelijk Rugged notebooks hebben een IP52 gecertificeerde bescherming en een naadloze USB 3.0 Type C connectiviteit. Terwijl de Latitude 7424, 7214 en 7220 nog een stapje verder gaan en IP65 classificatie dragen. Alle schermen hebben een multi-touch functie met een helderheid tot 1000 nits en een Intel Quad Core processor met geïntegreerde Intel of AMD Radeon grafische kaart. Kritieke gegevens worden opgeslagen op één, twee of drie verwisselbare M.2 128 GB PCIe NVMe klasse 35 SSD’s tot wel 4 TB aan totale opslagcapaciteit. De Latitude 7220EX Rugged Extreme is “de elite” onder de gepantserde tablets en is ATEX, IECEx- gecertificeerd voor gebruik in mogelijk explosieve omgevingen.

PowerEdge XR2 Rugged Server
Naast de Rugged line-up van tablets en notebooks, is er de Rugged server PowerEdge XR2. De XR2 heeft een compact formaat en is zeer geschikt voor rackgebruik. Hij is bestand tegen schokken, trillingen, vocht en stof. Daarbij ook gecertificeerd om zelfs bij extreme lage en hoge temperaturen optimaal te functioneren. De server is voorzien van de nieuwste Intel Xeon schaalbare processors en heeft een veilige opslagruimte tot maximale acht SSD’s, voor meer dan 30 TB aan opslagcapaciteit.

Meer productinformatie? Bekijk hier meer specificaties en vraag de demo aan.

 

Wilt u reageren?

+31 (0) 85 111 0 700