6 voordelen SmartFabric Director

Om ‘Intent-Based Networking’ (IBN) te kunnen toepassen is intelligente software ontwikkeld, waarmee zelfs op een hardware-gebaseerd netwerk een software-gedreven netwerk kan worden gebouwd. Zoals SmartFabric Director van Dell EMC. Deze software biedt diverse noviteiten, die al op korte termijn voordelen bieden.

IT networking voordelen intelligente software

Software defined netwerk voor uw business

1. Geoptimaliseerd deployment

SmartFabric Director (SFD) is voor een IT manager een in-house alternatief voor migratie naar de cloud. Het gebruik van SFD en een on-premises datacenter is een competitieve oplossing ten opzichte van een (publieke) cloudoplossing.

Het begint al bij de configuratie van het netwerk. De software brengt alle switches in kaart, inclusief alle IP-adressen, routing algoritmen, LAG’s, VLAN’s etc. Dat is in een paar minuten – en foutloos – gebeurd. Ook voert de software een onderzoek uit om te controleren of alle kabels goed zijn aangesloten. In plaats van het programmeren van bijvoorbeeld 6.000 unieke regels, is alles in vier muisklikken en een paar minuten klaar.

Bovendien is de configuratie consistent en van hoge kwaliteit. Geen routes die nergens toe leiden en die mogelijk interessant zijn voor hackers. De beslismechanismen nemen alleen noodzakelijke keuzes en houden geen rekening met verouderde besliscriteria, want die zijn automatisch opgeschoond.

2. Snel en effectief aanpassingen doorvoeren

In de interne database van de software is vastgelegd hoe het systeem precies in elkaar zit. Daardoor is de organisatie niet meer afhankelijk van het geheugen van de engineer, wat gunstig is in verband met compliance en continuïteit. Moet een switch worden vervangen of toegevoegd, dan werkt deze binnen een paar minuten en opnieuw foutloos. De software zet automatisch de instellingen terug.

De netwerkinfrastructuur vormt de ruggengraat van een IT-omgeving. Deze moet robuust, snel, schaalbaar, betrouwbaar en veilig zijn. En een minimale doorlooptijd bij het doorvoeren van aanpassingen helpt hierbij.

3. Probleemloos problemen oplossen

Er kan altijd iets kapot gaan. Dat merken gebruikers bijvoorbeeld als de performance van het systeem minder wordt. SmartFabric Director bevat innovatieve tools om, op basis van telemetrie, problemen razendsnel op te sporen. Daardoor is het voor een netwerk engineer snel op te lossen of wordt het door middel van network automation al opgelost.

4. Benut netwerkbronnen volledig

Een open netwerkbenadering kan ervoor zorgen dat een netwerk volledig benut wordt door het specifiek inzetten van alle resources. Het biedt hulpmiddelen voor oplossingen, zodat specifieke behoeften ingevuld kunnen worden. Maak bijvoorbeeld gebruik van geïntegreerde gNMI/OpenConfig-protocollen en de ondersteuning voor op open standaarden nieuw gebaseerde software.

5. Het hele systeem inzichtelijk

SmartFabric Director verzamelt operationele data en statistieken over de switches in het netwerk. Die worden getoond in heldere overzichten, waarmee u volledig inzicht heeft in de status van switches en het netwerk. Zo kunt u toewerken naar een situatie waarin de live status en de gewenste status van het netwerk zoveel mogelijk overeenkomen.

SmartFabric Director maakt het mogelijk om fysieke en virtuele netwerken naadloos te laten samenwerken. De software ondersteunt een efficiënte implementatie en eenvoudig beheer van een complex netwerklandschap.

6. Bespaar op OpEx

Met Dell EMC SmartFabric Director bespaart u meetbaar op terugkerende kosten. Dankzij deze software worden er geen fouten meer gemaakt door handmatig werk en is ook troubleshooting in geval van configuratiefouten verleden tijd. Nieuwe netwerkdiensten zijn sneller en efficiënter te lanceren. Waardevolle resources kunt u inzetten voor belangrijke initiatieven.

Kom meer te weten over de overgang van hardware-gebonden netwerksystemen naar innovatieve netwerken op basis van software-gedreven technologie.

Lees hier meer

Advies op maat

Het maken van een overwogen keuze, die tegemoetkomt aan uw huidige en toekomstige wensen is belangrijk. Daarom voeren we gesprekken om uw toekomstvisie scherp te krijgen. Op basis daarvan helpt onze consultant u en komt hij met een onderbouwd advies.

Contact opnemen