AMD EPYC™ Zen4 architectuur

De IT-industrie verandert snel en veel verschillende workloads vereisen innovaties die aan hun specifieke behoeften voldoen.

High-performance computing en cloud-applicaties hebben CPU’s nodig met een hoge CPU-dichtheid en een groot aantal cores. Enterprise-applicaties hebben balans nodig tussen CPU en I/O-capaciteit. Kunstmatige intelligentie, data-analyse, high-performance computing, en gestructureerde en ongestructureerde datatoepassingen worden gedreven door de kracht en snelheid van individuele cores en versnelde wiskundige functies. Cloud-, productie-, gezondheidszorg-, retail-, telco- en andere applicaties hebben zeer efficiënte computing nodig die kan werken in veeleisende omgevingen. En netwerkinfrastructuur-, beveiligings- en randapplicaties hebben kosten- en energie-geoptimaliseerde systemen nodig die overtal ter wereld kunnen worden ingezet.

Met de 4e generatie AMD EPYC™ processoren  op basis van het ”Zen4” architectuur is er een platform ontwikkeld dat al deze behoeften kan ondersteunen.  De AMD ”Zen4” hybride multi-chip architectuur stelt u in staat om innovatietrajecten te doorbreken en consistent innovatieve, high-performance producten te leveren.

Innovative design for a wide range of workloads

Dell servers met chipsets voor specifieke workloads

Het maakt niet uit wat de workload vereisten zijn, het 4e generatie AMD EPYC™ processorportfolio biedt een oplossing om uw bedrijf vooruit te helpen. Van general purpose tot edge computing, er is een processor voor elke datacenterbehoefte. Deze processors bevatten tot 128 “Zen 4” of “Zen 4c” cores met uitzonderlijke opslagbandbreedte en -capaciteit. De innovatieve AMD chipset-architectuur maakt krachtige, energiezuinige oplossingen mogelijk die geoptimaliseerd zijn voor uw verschillende computerbehoeften.

Wilt u meer weten over Dell Servers met AMD EPYC™ processoren geoptimaliseerd voor specifieke workloads? Klik dan verder op de knop.

Dell Servers met AMD EPYC™ processoren geoptimaliseerd voor specifieke workloads

De voordelen van de ''Zen 4'' architectuur

De ‘Zen 4′ cores betekenen een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de vorige generatie, met nieuwe ondersteuning voor zeer complexe machine learning en informatieverwerkende toepassingen. AMD EPYC processors zijn de enige x86 server CPU’s met een geïntegreerde, embedded beveiligingsprocessor die “gehard is in de kern” om klantgegevens te helpen beveiligen, of deze zich nu in een centraal datacenter bevinden of verspreid over locaties aan de rand van het netwerk.

Changes in Zen generations

In de huidige 4e generatie AMD EPYC-processors gebruiken zijn er twee verschillende kernen om aan de workloads behoeften te voldoen. De EPYC 9004-serie maakt gebruik van een SP5-vormfactor en processors binnen deze serie gebruiken het kernontwerp ‘Zen 4’ of ‘Zen 4c’.  De ‘Zen 4’-kernen worden geproduceerd met 5 nm-technologie en de I/O-die wordt gemaakt met 6 nm-processen. Deze ontkoppeling heeft een hogere kerndichtheid binnen dezelfde thermische enveloppe mogelijk gemaakt. De voortdurende verbetering van instructies per cyclus heeft bij elke nieuwe generatie prestatieverbeteringen met dubbele cijfers opgeleverd.

Beveiliging
Elke AMD EPYC™-processor is voorzien van AMD Infinity Guard, een uitgebreide reeks beveiligingsfuncties die uw gegevens veilig kunnen houden.

Energie-efficiëntie
AMD EPYC™-processors voeden de meest energiezuinige x86-servers, waardoor u de energiekosten kunt verlagen en kunt voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van uw bedrijf.

Geoptimaliseerd voor hoge prestaties
AMD EPYC™-processors voeden de best presterende x86-servers voor het moderne datacenter, op locatie en in cloudomgevingen, in verschillende sectoren.

Gebalanceerde architectuur
M
et een hoge geheugenbandbreedte en I/O-capaciteit die past bij de CPU’s.

Lage latency
Met als doel de gemiddelde latentie te verminderen met hogere cachegroottes en effectiviteit.

Hoge throughput
Met als doel het dynamische vermogen te verminderen om aanzienlijk hogere kernaantallen mogelijk te maken.

Roadmap CPU & Servers 2024

Wilt u meer weten over de ”Zen4” architectuur of van de nieuwe CPU & server ontwikkelingen voor 2024?

Schrijf u dan in voor één van onze roadmap sessies