Themas

Eenvoudig een hybride IT infrastructuur realiseren

Wilt u makkelijk workloads kunnen verplaatsen tussen IT infrastructuur op locatie (on-premises) en de cloud of zelfs tussen meerdere clouds? Wilt u workloads opslaan, waar ze de meeste waarde genereren tegen de laagste kosten? En wilt u profiteren van de voordelen van zowel cloud als on-premises oplossingen?

Iedere organisatie met een IT omgeving komt soms voor het moment van een IT-infrastructuur upgrade te staan. En dan is de belangrijkste vraag: gaat u dit doen op locatie of in de cloud? IT infrastructuur op eigen locatie of in de cloud heeft allebei voor- en nadelen.

Zo kunt u on-premises zelf uw bedrijfsgevoelige data opslaan en beschermen met uw eigen firewall, heeft u lage latency en een optimale performance. Vaak is het tevens goedkoper om normale workloads lokaal te houden. Maar in de cloud hoeft u niet te investeren in fysieke hardware en deze niet te onderhouden. Bovendien kunt u hoge pieken of ook krimp in uw workloads opvangen, omdat u te allen tijde de benodigde resources kunt up- en downgraden.

Dit kunt u perfect combineren in een hybride infrastructuur; een cloud gecombineerd met een hyperconverged infrastructuur op locatie.

Voordelen van een hybride IT infrastructuur

Indien u kiest voor een hybride IT infrastructuur, profiteert u van the best of both worlds. Organisaties stappen over naar de hybrid cloud, omdat het use cases mogelijk maakt die eerder te duur, arbeidsintensief of riskant waren. Daarbij vereenvoudigd een on-premises hyperconverged IT infrastructuur het normaal arbeidsintensieve IT-beheer.

Voordelen van een cloud met hyperconverged IT infrastructuur op locatie zijn:

  • Flexibele capaciteit – Heeft uw organisatie te maken met seizoensgebonden of cyclische workloads? En fluctueert dus de benodigde capaciteit? De flexibiliteit van een hybride IT infrastructuur biedt dan uitkomst. Haal extra capaciteit uit de cloud wanneer het nodig is. Zo hoeft u niet te investeren in extra capaciteit op locatie.
  • Minder complex – Vereenvoudig activiteiten met één enkel operationeel model in verschillende omgevingen. Verhoog zo efficiency, bespaar tijd en verlaag kosten.
  • Bestaande en nieuwe applicaties worden ondersteund op één hybride platform dat werkt met VM’s en workloads in containers.
  • Eenvoudige implementatie en beheer – Door gebruik te maken van een hyperconverged omgeving met VMware vSAN is de implementatie en het beheer eenvoudig uitvoerbaar.

Eenvoudig overstappen naar een hybride IT infrastructuur met VMware vSAN

Denkt u erover na om uw IT-omgeving te upgraden naar een hybrid cloud met hyperconverged infrastructuur? Dan is VMware vSAN de ideale oplossing om dit eenvoudig en uniform te realiseren. Een geïntegreerde hyperconverged IT infrastructuur, ondersteunt door VMware vSAN, stelt u in staat om rekenkracht en opslag te beheren met één geïntegreerd platform.

VMware vSAN maakt een naadloze overgang naar de hybrid cloud mogelijk. Bovendien is vSAN te integreren met de meeste hyperscalers en public cloud aanbieders. En dus kunt u de aanbieder kiezen die het best past bij de wensen en eisen van uw organisatie.

Ontdek meer over VMware vSAN  

Wilt u eenvoudig overstappen naar een hybride IT infrastructuur?

Wilt u uw huidige IT-omgeving upgraden? Of twijfelt u nog welke oplossing het best bij uw organisatie past? Onze consultants denken graag met u mee.

Neem contact op

Wilt u reageren?

+31 (0) 85 111 0 700