Block storage

Bij block storage wordt een schijf ingedeeld in blokjes met dezelfde grootte met maximum volumes (bijv. 2 terabytes) en vervolgens aan een besturingssysteem gekoppeld.  De blocks bevatten geen metadata, maar krijgen wel elk een uniek adres. Dit adres matched met de opgeslagen data. Op het moment dat de data worden aangeroepen, controleert de technologie of de adressen kloppen. Matchen de adressen? Dan wordt het bestand zichtbaar op de computer.

Block Storage is dan sneller file storage. Ieder block volume kan worden gezien als een onafhankelijke disk drive en kan worden bestuurd door een extern server OS. Block storage wordt over het algemeen gebruikt voor ‘low-level’ data. Daarmee is block storage bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld databases, virtual images of back-up data zoals snapshots.

Software en andere datastructuren, zoals bestanden, zijn opgebouwd uit duizenden blokken en omdat block storage segmenten granulair kan updaten, maakt deze techniek ideaal voor low latency, high transaction-omgevingen. Wanneer iets verandert hoef je immers alleen een paar blokken te updaten in plaats van alle data.

Bekeken vanuit het block storage-perspectief zijn high availability en optimale prestaties twee zeer belangrijke karakteristieken. Block storage vormt het fundament om bedrijfskritische applicaties op een betrouwbare, snelle en efficiënte manier te ondersteunen.

Wanneer kiest u voor Block Storage?

U kiest voor Block storage wanneer u één van de volgende voordelen belangrijk vindt:

Lage Latency

Wanneer iets verandert hoef je immers alleen een paar blokken te updaten in plaats van alle data.

Flexibel

U kunt via elk besturingssysteem toegang krijgen tot de block storage.

Eenvoudig in beheer

Niet afhankelijk van de os van de computer van de gebruiker.

Storage configuratie advies

Data is tegenwoordig één van de belangrijkste assets voor uw organisatie. Over de juiste data op het juiste moment kunnen beschikken helpt u om slimmere en beter geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen over uw bedrijf. De juiste storage-infrastructuur  is een kritiek onderdeel in dit proces.

Maar hoe ziet de juiste storage infrastructuur eruit? Dat is volledig afhankelijk van uw eigen eisen en wensen. Block storage brengt structuur, File storage faciliteert samenwerking en object storage biedt gedistribueerde toegang voor de lange termijn.

Bent u benieuwd naar de beste storage infrastructuur voor uw organisatie? Onze IT-infrastructuur specialisten zoeken dit graag voor uw uit.

Gratis storage configuratie advies