Object storage

Object storage is een data-opslagarchitectuur zonder folder, mappen, bestanden en hiërarchie. De data wordt opgeslagen en beheerd als zelfstandige eenheden die objecten worden genoemd. Elk object bevat een sleutel, data en optionele metadata.

Objecten functioneren als modulaire eenheden, die elk fungeren als zelfstandige opslagplaatsen, compleet met metadata die details beschrijven zoals machtigingen, privacy, zekerheden, onvoorziene gebeurtenissen en andere informatie. Deze gegevens worden in Object storage ook gebruikt om de locatie en de toegang tot deze data te verkrijgen.

Object storage ondersteunt HTTP en REST en is bruikbaar door middel van de application programming interface (API)-architectuur die door de meeste websites en software-as-a-service (SaaS)-apps worden gebruikt.

Wanneer kiest u voor Object Storage?

U kiest voor Object storage wanneer u een van de volgende voordelen belangrijk vindt:

Kosten efficiënt

U betaald alleen voor de hoeveelheid storage dat u gebruikt.

Schaalbaar

Makkelijk op- en af te schalen.

Veel unstructered data

Object storage is perfect wanneer u gebruikt maakt van de META-data van unstructured data.

Storage configuratie advies

Data is tegenwoordig één van de belangrijkste assets voor uw organisatie. Over de juiste data op het juiste moment kunnen beschikken helpt u om slimmere en beter geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen over uw bedrijf. De juiste storage-infrastructuur  is een kritiek onderdeel in dit proces.

Maar hoe ziet de juiste storage infrastructuur eruit? Dat is volledig afhankelijk van uw eigen eisen en wensen. Block storage brengt structuur, File storage faciliteert samenwerking en object storage biedt gedistribueerde toegang voor de lange termijn.

Bent u benieuwd naar de beste storage infrastructuur voor uw organisatie? Onze IT-infrastructuur specialisten zoeken dit graag voor uw uit.

Gratis storage configuratie advies