Themas

De toekomst van IT is hybride

Uw IT- en data-omgeving in de cloud of toch liever on-premises? Met een hybride oplossing profiteert u van de voordelen van twee werelden. Ontdek de mogelijkheden van VMware Cloud Foundation (VCF). De explosief groeiende datastroom als gevolg van de verregaande digitalisering van processen zorgen voor nieuwe IT-uitdagingen. Dit vergt een nieuwe visie op automatisering en de inrichting van uw IT-infrastructuur. 

Dell EMC expands multicloud data protection capabilities

Cloud, on-premises of hybrid?

Zijn prestaties en veiligheid cruciaal binnen uw bedrijf? Of spelen schaalbaarheid en flexibiliteit een grotere rol? Wat voor oplossing past bij uw organisatie, hangt af van de focus. Zo kunt u met een cloudoplossing snel op- en afschalen en is on-premises geschikter wanneer hoge prestaties en toegankelijkheid prioriteit hebben.

Maar wat als een deel van uw operatie hoge prestaties van uw IT-omgeving vraagt én schaalbaarheid onmisbaar is? Dan zou een hybride oplossing – een combinatie van on-premises en cloud – de juiste keuze voor uw organisatie kunnen zijn. Daar vertellen we u in dit artikel meer over.

Meer weten over mogelijkheden binnen databeheer? Bekijk dan Data beheer: data op eigen locatie of in de cloud?

 

Hybride oplossing | Voordelen

Met een hybride oplossing profiteert u van het beste van twee werelden. Waar mogelijk worden applicaties en data overgebracht naar de cloud. Toepassingen waarvoor dit (nog) niet interessant is, of waarbij hoge performance nodig is, kunnen gewoon lokaal blijven draaien.

Op locatie beschikt u over de capaciteit die uw organisatie dagelijks nodig heeft. Komt het een keer voor dat u meer rekenkracht of opslag nodig heeft, bijvoorbeeld door seizoensgebonden drukte? Dan kunt u deze extra capaciteit altijd tijdelijk uit de cloud halen. Flexibiliteit in optima forma.

Een hybride omgeving is niet per definitie complexer of moeilijker in beheer. Wel is het van belang dat de verschillende onderdelen goed op elkaar zijn afgestemd. Om ervoor te zorgen dat alles goed en veilig werkt, moeten alle componenten geconfigureerd, getest en gevalideerd zijn.

 

VMware Cloud Foundation | VCF

VMware Cloud Foundation, afgekort VCF, slaat een brug tussen on-premises, private en public cloud. VCF biedt een stack met alle onderdelen die u nodig heeft voor het inrichten van een hybride omgeving. Een groot deel van het voorwerk is hierbij dus al voor u gedaan en dat brengt voordelen met zich mee, zoals:

  • Geautomatiseerd beheerproces, volledig ingericht op best practices
  • 30% minder tijdsbesteding aan systeembeheer
  • Verlaging van kosten

Kies je voor VCF met VxRail of vSAN Ready Nodes? Lees hier meer.

What is VMware Cloud Foundation on VxRail? — Cloud Mixologist

Meer informatie en advies kunnen de pre-sales specialisten van IT creation u per e-mail of telefoon geven.

Contact opnemen

Wilt u reageren?

+31 (0) 85 111 0 700