Themas

Hogere prestaties garanderen in de cloud

Iedereen wil tegenwoordig in de cloud werken. Maar net als bij het aanschaffen van eigen hardware, moet u bij de cloud ook letten op de snelheid en performance. Niet bij iedere cloud oplossing is dezelfde snelheid gegarandeerd. Ontdek hier hoe u hogere prestaties kan garanderen in de cloud.

Welke cloud opties zijn er?

Er zijn twee primaire cloud opties, de public cloud van een hyperscaler en een cloudoplossing in de regio van een lokale aanbieder. Daarnaast is er de optie om de twee te combineren in een hybride cloud.

Kenmerken en verschillen in cloudoplossingen

 Cloud oplossing in de regio

 • Gehoste oplossing bij lokale leverancier
 • Computingservices alleen voor uw organisatie
 • Gericht op IaaS mogelijkheden
 • Opties voor maatwerk
 • PaaS mogelijkheden beperkt

Hyperscaler cloud

 • Azure, AWS en Google
 • Gehost door derde partij en extern datacenter
 • Computingservices worden gedeeld
 • Gericht op PaaS mogelijkheden
 • IaaS ook mogelijk, maar in vastgestelde configuraties
 • Oneindig en flexibel schaalbaar

Hogere prestaties met een cloudoplossing in de regio

Een cloud oplossing in de regio biedt belangrijke voordelen. Zo zijn garanties voor hogere prestaties en de mogelijkheid tot maatwerk. Gebruikers kunnen bronnen en services aanpassen zodat de hardware precies op hun softwarevereisten zijn afgestemd. Zo hoeft u niet te kiezen voor een ‘one size fits all’ aanpak te kiezen, maar kiest u voor een keuze die perfect aansluit op uw eisen.

Gebruikers hebben ook complete controle over de beveiliging, schaalbaarheid en configureerbaarheid van de servers.

Binnen een cloudoplossing in de regio, is er ook de keuze tussen shared cloud en dedicated cloud. De verschillen en de voordelen hiervan leest u in een andere blog.

Dedicated cloud vs. shared cloud

Hogere prestaties garanderen in een cloud omgeving

Uw keuze tussen cloud oplossingen

Als IT-architect, IT manager of functioneel beheerder bent u aan het oriënteren/bepalen of u gebruik gaat maken van een cloudoplossing in de regio of een public cloud van hyperscalers. Het belangrijkste hierbij is om te kijken wat de omgeving van uw organisatie vraagt. De ene workload past simpelweg beter op een public cloud van een hyperscaler, dan op een cloud oplossing van een lokale aanbieder. Niet elke workload vraagt dezelfde performance en schaalbaarheid. Kies daarom altijd de cloud oplossing die past bij uw workloads. Onderstaand vind u een overzicht met enkele workloads en het best passende type cloud.

  Public cloud hyperscaler   Cloudoplossing in de regio
  Moderne applicaties (PaaS, Containers, etc)   Legacy applicaties (IaaS)
  Workloads met pieken en dalen   Voorspelbare workloads
  Veel (wereldwijd) geo locaties   Vaak 1 of 2  geo locaties
  Workloads die passen in T-shirt sizes   Workloads die maatwerk nodig hebben

Zoals eerder benoemd, kunnen beide oplossingen ook gecombineerd worden in een hybride cloud. Waarmee u een deel van de workload, bijvoorbeeld workloads met hoge pieken, in een public cloud van een hyperscaler en het andere deel van de workload, bijvoorbeeld legacy applicaties, in een cloud uit de regio. Hiermee krijgt u het beste van twee werelden.

Voordelen van de cloudoplossingen van IT creation

Wij merken dat er in de markt discussies ontstaan over de gewenste en geleverde snelheid van de public cloud die aangeboden wordt vanuit hyperscalers. Bij ons heeft u daar geen zorgen over. Wij zijn niet op zoek naar grenzen bij het overboeken van CPU’s of het overcommitten van het geheugen. Ons platform garandeert hoge prestaties.

Wij zijn Dell Titanium partner in Nederland, hierdoor hebben wij de mogelijkheid om nieuwe technieken snel toe te passen. Zo werken wij in onze Managed Cloud met enterprise SSD & SAN oplossingen en is er NVMe SSD storage beschikbaar. Hier kunt u van profiteren.

Zit u volledig in de public cloud van een hyperscaler en wilt u een deel van uw workloads in een cloudoplossing in de regio zetten?

Wij helpen u graag met het realiseren van een hybride cloud.

Vrijblijvend hybrid cloud advies

Of liever eerst even rondkijken? Bekijk dan de Managed Cloud pagina.

Managed Cloud

Benieuwd of onze Managed Cloud bij u past?

Boek dan een demo en kijk een week rond.

Boek een demo van uw gewenste cloud omgeving

Wilt u reageren?

+31 (0) 85 111 0 700