File storage

Bij file storage wordt data op een hiërarchische manier opgeslagen en beheerd. Gegevens worden geordend opgeslagen op schijven in mappen en directories. In feite werkt het opslaan van bestanden op je PC of laptop precies hetzelfde. Het bestandssysteem controleert toegang tot de bestanden. De beveiliging zorgt ervoor dat alleen de juiste mensen toegang hebben en beheert alle stadia van bestanden, zoals de creatie, modificatie, datum van toegang, het type en de grootte.

De directory-structuur, bestandsnamen en het toegangsbeheer maakt samenwerking binnen organisaties mogelijk. Meerdere mensen kunnen tegelijk toegang krijgen en werken aan hetzelfde bestand. Het bestandssysteem beheert alle versies en updates op basis van wat bepaalde gebruikers mogen uitvoeren. Vanuit een business-perspectief gezien helpt file storage gebruikers om data te transformeren naar consumeerbare stukken informatie zoals documenten, afbeeldingen, audio, video, grafieken, etc.

Als u ooit toegang heeft gehad tot bestanden op een harde schijf, bijvoorbeeld op uw lokale computer of een gedeelde schijf, dan heeft u te maken gehad met file storage.

File storage biedt leesbaarheid en gemak voor de gebruikers, maar kan ook erg lastig zijn. Wanneer u veel data heeft, worden bestandspaden lang en het beheren en schoonhouden van de mappen zorgt voor een uitdaging.

Het is het opslagformaat dat gebruikt wordt door direct-attached storage (DAS) en network-attached storage (NAS) systemen.

Wanneer kiest u voor File Storage?

U kiest voor File storage wanneer u een van de volgende voordelen belangrijk vindt:

Gebruiksvriendelijk

Eenvoudig beheren en delen van bestanden en een organisatie.

Gemakkelijk opschalen

Elk bestand heeft een uniek adres (pad) en kan handmatig of automatisch worden opgeslagen in een scale-out oplossing.

Dataprotectie

Er zijn veel gestandaardiseerde dataprotectie technologieën en protocollen.

Storage configuratie advies

Data is tegenwoordig één van de belangrijkste assets voor uw organisatie. Over de juiste data op het juiste moment kunnen beschikken helpt u om slimmere en beter geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen over uw bedrijf. De juiste storage-infrastructuur  is een kritiek onderdeel in dit proces.

Maar hoe ziet de juiste storage infrastructuur eruit? Dat is volledig afhankelijk van uw eigen eisen en wensen. Block storage brengt structuur, File storage faciliteert samenwerking en object storage biedt gedistribueerde toegang voor de lange termijn.

Bent u benieuwd naar de beste storage infrastructuur voor uw organisatie? Onze IT-infrastructuur specialisten zoeken dit graag voor uw uit.

Gratis storage configuratie advies