Duurzaam datacenter

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij het management van organisaties. Met name bij voorzieningen die veel in gebruik nemen omtrent energie en faciliteiten. Zo ook datacenters. Het is van belang voor IT verantwoordelijken binnen organisaties om hier met extra aandacht naar te kijken. Hoe energie efficiënt is uw IT omgeving? Hoelang gaat u nog door met een verouderd datacenter? En kan het ook beter of anders? Lees op deze pagina meer over een duurzaam datacenter.

Wat maakt uw datacenter duurzamer?

Nieuwe IT oplossingen. Vrij eenvoudig gezegd, net als met een nieuwe auto of wasmachine, zijn de nieuwste servers een stuk energiezuiniger. Ze werken efficiënter en minder intensief dankzij technologische ontwikkelingen.

Koeling effecten. IT omgevingen in het datacenter produceren veel warmte, waardoor koeling noodzakelijk is. Door de warmte te verminderen, kunnen we voorkomen dat er energie wordt verspild aan het koelen van het datacenter. Een betere airflow bij nieuwe servers helpt hierbij.

Download hieronder ook meer informatie over een duurzaam datacenter.

Meer informatie duurzaam datacenter

Energie efficiëntie

Sinds 2013 is het energieverbruik van HCI oplossingen met wel 83% verminderd en is de energie efficiëntie met 29% verhoogd.

Warmte productie

Het verminderen van de energie- en koelingsbehoeften van datacenters speelt een grote rol bij het verminderen van de CO2-voetafdruk van een organisatie.

PowerEdge innovatie

In 2013 waren er bijvoorbeeld zes servers nodig om te doen wat vandaag de dag mogelijk is met slechts één server.

Wilt u persoonlijk advies over een duurzaam datacenter?

U wilt uw datacenter graag verduurzamen en ontvangt graag meer informatie. Of wellicht wilt u meer horen in één op één gesprek? Neem vrijblijvend contact op en IT creation adviseert u graag over de mogelijkheden van een duurzaam datacenter.

Contact opnemen

Gratis IT performance meting? Vraag nu aan:

Giftvoucher aanvragen

Hoe komt u tot een duurzaam datacenter?

Optimale sizing voor efficiënt gebruik

Datacenters configureren. Op basis van wat nu nodig is en die eenvoudig mee schalen met de eisen van de toekomst. Voor het meest efficiënte gebruik.

As a Service: Opschalen en afschalen wanneer het nodig is. Dat kan met PowerEdge servers die optimaal werken en naar performance beschikbaarheid inregelen.

Nieuwste generatie technologie

All Flash: Maak gebruik van alle flashtechnologie met 4:1 efficiëntie voor maximale reductie.

Dataservices: laat verdere capaciteiten achterwege door snapshots van de volgende generatie te gebruiken.

Thin Provisioning: Converteer ‘trapped’ capaciteit naar beschikbare capaciteit om de grootte van de array nog verder te verkleinen.

 

Plan 1 op 1 advies gesprek